Vadelma-mascarponepiirakka

Pohja:

150 g luomu voita
1 dl kookossokeria
0,5 dl sukrinia (Karppi sokeria)
4 dl speltti puolikarkeita vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 luomu kananmuna
Voita ja speltti mannaa vuoan leivittämiseen.

1. Vatkaa notkea voi ja sokerit vaahdoksi.
2. Lisää muna vatkaten.
3. Lisää jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja sekoita taikinaksi.
4. Levitä taikina leivitetyn piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
5. Esipaista pohjaa 185 asteessa n. 15 min.

Täyte:

3 luomu munanvalkuaista
200 g rahkaa
250 g mascarponea
2 rkl sukrinia
0,5 dl kookossokeria
1/4 tl Bourbon vaniljajauhetta
4 dl tuoreita vadelmia

1. Vatkaa valkuaiset valkoiseksi vaahdoksi.
2. Lisää vaahtoon rahka, mascarpone, sokerit ja vanilja ja vatkaa tasaiseksi.
3. Levitä vadelmat esipaistetulle piirakkapohjalle ja lisää vaahto vadelmien päälle.
4. Paista 185 asteessa n. 20 minuuttia.
5. Tarjoile jäähtyneenä.

Vadelmat taikinassaVadelmapiiras

← Edellinen artikkeli

Seuraava artikkeli →

1 kommentar

  1. Tämä on siis tosi herkkua!

Kommentointi on suljettu.

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial