En ole muistaakseni tehnyt yhtään sellaista uuden vuoden lupausta, jonka olisin pitänyt koko vuoden. Dieettejä olen varmasti aloittanut kymmeniä, luvannut kuntoilla säännöllisesti, viettää enemmän laatuaikaa lasten kanssa, opetella uuden kielen, joogata ahkerammin…nämä kaikki ovat toki olleet hyviä hankkeita, mutta jotenkin lupaukset ovat unohtuneet jo maaliskuussa.
greipit

Nyt ajattelin tehdä niin, että kuuntelen paremmin itseäni, koko kehoani ja mieltäni. En aloita varsinaista dieettiä joulumässäilyn jälkeen, mutta juuri nyt kehoni huutaa terveellistä ja ravintorikasta ruokaa. En aio merkata kalenteriini pakollisia liikuntasuoritekertoja vaan mennä fiiliksellä kuntoillen tavoitteena saada jalkani kuntoon kesäksi. Aion pitää kiinni positiivisesta yleisasenteestani elämää kohtaan, joka toki välillä näyttää sitä nurjaa puoltaan. En siis aio kieltää, pakottaa ja rangaista itseäni vaan pyrin nauttimaan jokaisesta hetkestä hyväksyen ne huonommatkin hetket ja kurjimmat fiilikset. Näillä siis mennään kohti uutta vuotta!

avocadot

Pidin reseptien kehittämisessä pienen joulutauon, joka teki kyllä hyvää. Oli kiva taas palata rakkaan harrastuksen pariin pyhien jälkeen. Linjani jatkuu samanlaisena eli teen ruokaa, jonka koen ja myös omakohtaisesti tiedän olevan hyväksi niin mielelle kuin kehollekin. Vältän valkoista sokeria, viljatuotteita (etenkin normi vehnää), pitkälle prosessoituja raaka-aineita, kevyt-tuotteita ja kaikkea epäaitoa. Suosin pähkinöitä, manteleita, kasviksia, vähähiilarisia hedelmiä, voita, luomua ja kaikkea mahdollisimman aitoa. En ole fanaatikko missään asiassa, mutta haluan jakaa hyviä kokemuksia terveellisestä ruoasta. Ensimmäinen resepti tauon jälkeen syntyi tarpeesta saada hyvää ja ravitsevaa ruokaa eli siitä syntyi pinaattinen kanakeitto. Halusin tehdä keitosta myös maidottoman eli pyöristin keiton makua kookoskermalla, joka sopi erittäin hyvin keiton makumaailmaan. Toinen kehoa hellivä resepti syntyi raikkaasta salaatista, jossa yhdistyy avocadon pehmeä maku greipin happamuuden kanssa. Paahdetut pähkinät antavat salaatille loppusilauksen. Salaatissa on väriä ja rakennetta, oikea ilotulitus lautasella. Ehkä vielä innostun leipomaankin, mutta nyt ei ole mitään intoa tarttua vatkaimeen…tämä innottomuus tuskin kestää kauan…

salaatinlehdet

Nämä suosikkiajattelijani sanat sopivat minusta hyvin näin uuden vuoden alkuun:

“Any action is often better than no action, especially if you have been stuck in an unhappy situation for a long time. If it is a mistake, at least you learn something, in which case it’s no longer a mistake. If you remain stuck, you learn nothing.” 
― Eckhart TolleThe Power of Now: A Guide to Spiritual Enlightenment