Tuli kyllä niin ihanan makuisia taatelikakkusia, että meinasi mennä ihan herkutteluksi. Taateli on ehdottomasti yksi lempiraaka-aineistani näin joulunaikaan, kun voi hemmotella itseään pienellä terveellisellä makealla. Kannattaa ehdottomasti käyttää pehmeitä kokonaisia taateleita prässättyjen sijaan ja mielellään luomuja. Maku on niissä paljon hedelmäisempi ja väri ei ole niin tumma. Nämä kakkuset ovat gluteenittomuuden lisäksi maidottomia, koska rasvana käytin luomu neitsytkookosöljyä eikä näissä ole lisättyä sokeria lainkaan. Taikinan voi paistaa pienissä kakkuvuoissa tai sitten yhdessä kokonaisessa kakkuvuoassa.

200 g pehmeitä taateleita (luomu)
1 dl vettä
2 tl Ceylonin kanelia
1/4 tl jauhettua neilikkaa
0,5 dl kookosöljyä
2 luomu munaa
2 dl mantelijauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl Psylliuimia
2 tl Pofiberiä (perunakuitu Semper)
1 rkl 24h Valon rouhittua ja paahdettua pellavaa

1. Laita vesi ja taatelit kattilaan ja anna hautua pehmeiksi n. 10-20 minuuttia taateleiden pehmeydestä riippuen. Huom! Voit liottaa taateleita muutaman tunnin niin kattilassa kypsennysaika lyhenee.
2. Möyhennä pehmenneet taatelit kattilassa esim. puulusikalla ja lisää kaneli, neilikka ja kookosöljy ja sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä hieman.
3. Lisää munat seokseen sekoittaen. Sekoita kuivat aineet yhteen ja yhdistä taatelimunaseokseen.
4. Annostele esim. pieniin kertakäyttövuokiin tai yhteen isompaan (voideltuun) ja paista 180 asteessa n. 20-35 minuuttia vuokien koosta riippuen.

taatelikakkulautasella