Äitini täytti jälleen vuosia ja pienissä juhlissa perheen kesken päätin tarjoilla jokaisen ruokavalioon sopivaa gluteenitonta, pähkinätöntä ja maidotonta suklaa-vadelmaraakakakkua. Pohjaan käytin itselleni uutta tuotetta eli suomalaista hamppurouhetta, joka sopi hyvin tummaan pohjaan.  Kaikkissa raaka-aineissa kannattaa suosia luomua, jos vain mahdollista.

Raakakakun valmistus kannattaa aloittaa jo edellisenä päivänä, että se saa rauhassa hyytyä ja maut syventyä. Reseptistä tulee pieni kakku eli tein sen halkaisijaltaan 17 cm irtopohjavuokaan, josta kuitenkin riitti vallan hyvin neljälle aikuiselle ja parille lapselle.

Pohja
1 dl kookoshiutaleita
0,5 dl hamppurouhetta
2 rkl raakakaakaojauhetta
6 kpl kuivattuja ja hetken liotettuja aprikooseja
0,75 dl juoksevaa kookosöljyä
1 rkl lucuma-jauhetta
kakkupohja1. Sekoita kaikki ainekset monitoimikoneessa ja painele pohja tarjoiluvadilla olevan irtopohjakakkuvuoan sisäpuolelle.
2. Vuoraa kakkuvuoan reunat kookosöljyllä voidelluilla leivinpaperikaistaleilla. Kookosöljy auttaa leivinpaperia pysymään vuoan reunoilla.
vadelmat kakkupohjassa
Täyte
2 dl kotimaisia vadelmia (voi olla jäisiä)
2 kypsää avokadoa
3 banaania
3 rkl raakakaakaojauhetta
2 rkl lucuma-jauhetta
1 tl Bourbon vaniljajauhetta
1 tl sitruunan mehua
1 dl juoksevaa kookosöljyä

1. Laita (jäiset) vadelmat kakun pohjalle.
2. Sekoita kaikki muut aineet pehmeäksi ja sileäksi massaksi monitoimikoneessa.
3. Kaada massa kakkuvuokaan vadelmien päälle ja laita jääkaappiin jähmettymään esim. yön yli tai vähintään 3 tunniksi.
4. Ota kakku jääkaapista noin tuntia ennen tarjoilua ja laita vadelmia koristeeksi. Myös jäiset vadelmat käyvät, kunhan ne ehtivät hyvin sulaa ennen tarjoilua.
raakasuklaakakku