Vietin tuokion tänään illalla Kauklahden omassa Café Brunnsdalissa Fair.fi:n uuden kodin avajaisissa.  Café Brunnsdalin idyllisellä lasiverannalla voi nyt tutustua ihaniin Reilun Kaupan sisustustuotteisiin ja eettisesti tuotettujen vaatteiden verkkokaupan Karman valikoimaan. Kaupassa on esillä verkkokaupassa olevia mallikappaleita, joita voi käydä sovittamassa. Suosittelen lämpimästi tutustumaan vaatevalikoimaan ja piipahtamaan paikan päällä katsomassa millaisia ihanuuksia löytyy myös kotiin tai lahjaksi.
tulppaanitkuvaValitsemalla Reilun Kaupan tuotteita ja eettisesti valmistettuja vaatteita voit vaikuttaa ihmisten elämän parantamiseen köyhissä maissa. Köyhyyden vähentäminen ja etenkin naisten mahdollisuus reilusti palkattuun työhön on ensiarvoisen tärkeää niin yksilöiden kuin myös kehitysmaiden yhteiskuntien hyvinvoinnin parantamiseksi. Meillä on mahdollisuus valita mitä ostamme ja mistä ostamme.
sininen kukkaMukavan illan päätteksi päätin poiketa matkan varrella lähikauppaan ja kassalla sattui hämmentävä tapahtuma. Reilusti keski-ikäinen nainen yltyi sättimään nuorta kassatyttöä huonosta asiakaspalvelusta (mikä ei ollut totta) erittäin suureen äänen ja voittajan elkein manasi asioivansa jatkossa muualla jne.  Meinasin jo rynnätä puolustamaan viatonta kassatyttöä, mutta maltoin mieleni (vihainen nainen oli aika isokokoinen…), joten tyydyin vain lohduttamaan häntä kun vuoroni tuli. Tapauksesta jäi hämmentynyt olo ja ihmettelin sitä, miksi asiakkaan piti purkautua sillä tavalla aivan turhasta (aihe oli vanhentunut lottokuponki). Saman tyylistä aggressiivisuutta vaistoan päivittäin lähijunissa tai somessa. Ihmiset valittavat aivan turhasta ja toissijaisista asioista ja ovat valtavan negatiivisia. Tuskaa, kipua, turhautuneisuutta, katetutta ja vihaa leijuu mustan pilven tavoin ihmisten ympärillä.

Meillä on haastavat ajat Suomessa ja erittäin moni on joutunut luopumaan paljosta, mutta meillä on kuitenkin niin paljon enemmän verrattuna moneen muuhun maahan ja kansaan. Minusta meillä ei ole varaa olla näyttämättä kiitollisuutta tästä kaikesta ja tästä ihanasta maasta, jonka luonto on vasta puhjennut kukkaan talven jälkeen.

Dalai-Lama-Quotes-1.jpg