Välillä tekee mieli rouskuttaa oikein kunnon näkkäriä,  joten sitä tarvetta varten piti kehittää toimiva gluteeniton ja vähähiilarinen resepti . Reseptin pohjana on jo aikaisemmin kehittämäni siemennäkkäri. Korvasin siemenet jauhetuilla kuorellisilla manteleilla ja pellavarouheella. Taikina on helppo tehdä ja levittää pellille. Kannattaa tehdä kerralla tupla-annos, koska paistamiseen menee noin 1,5 tuntia.

3 dl vettä
1 rkl Psylliumia
1 rkl Pofiberiä
1 rkl pellavarouhetta
0,5 tl suolaa
200 g kuorellisia manteleita
1 rkl sulaa kookosöljyä

1. Laita Psyllium, Pofiber ja pellavarouhe turpoamaan veteen.
2. Jauha mantelit monitoimikoneessa mahdollisimman hienoksi ja lisää suola.
3. Lisää Psyllium, Pofiber ja pellavarouhelima kookosöljyn kera monitoimikoneeseen mantelijauheen sekaan ja pyöritä konetta niin kauan, että taikinasta muodostuu pallo ja se irtoaa reunoista.
4. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle noin puolen sentin paksuiseksi levyksi ja paista uunissa 175 asteessa noin 1,5 h (voit kääntää leivän, kun se on ollut uunissa noin tunnin rapeuden takaamiseksi). Käytin hieman pienempää peltiä kuin normaali uunipelti eli ohjeesta ei tule kokonaista uunipellilistä. Vinkki! Voit jakaa taikinan ennen paistamista sopivan kokoisiin paloihin esim. pizzaleikkurilla.