Rakas äitiys

Liki päivälleen 12 vuotta sitten minusta tuli ensi kertaa äiti, kun rakas ja kauan odotettu esikoistyttäremme syntyi . Tuona keväisen koleana päivänä sain kokea välähdyksen elämäntarkoituksesta ja siitä sanoinkuvaamattomasta rakkaudesta, jonka löysin itsestäni. Hän oli täydellinen, kaunis, ihanin vauva, johon rakastuin heti koko sydämestäni. Sain kokea samat tunteet hieman yli kaksi vuotta ensimmäisestä synnytyksestä, kun keskimmäinen lapsemme syntyi lämpöisenä kesäkuun iltapäivänä. Toinen tyttäreni katsoi minua syvälle silmiin tummilla suurilla silmillään heti synnyttään ja teki minuun lähtemättömän vaikutuksen. Jälleen täydellinen, tummatukkainen ja persikkaihoinen nyytti, johon sain rakastua perin pohjin. Kolmas lapsemme, poika, syntyi vajaa viisi vuotta sitten kuumana heinäkuun yönä ukkosen jyristessä. Aivan ihana, roteva ja paksutukkainen hurmuri sulatti sydämeni heti.
Narsissi

Paljon on tapahtunut näinä 12 vuotena, jona olen saanut etuoikeutetusti olla kolmen ainutlaatuisen lapsen äiti. Tekemistä on riittänyt, välillä liikaakin. On ollut päiviä, jolloin olen halunnut pakata laukkuni ja vain häipyä. Toivonut, että äitiyspakkauksen mukana olisi tullut tarkat käyttöohjeet näiden vaativien nyyttien hoitamiseen. Kauhulla muistelen niitä sumuisia päiviä, kun vain yritin pysytellä hereillä. Takana oli viikko muutaman tunnin katkonaisilla yöunilla ja edessä lisää valvottuja öitä. Huonoina hetkinä olen ollut huono äiti, marttyyri, joka väkisin puskee eteenpäin raskasta arkea ja toivoo vain lapsensa kasvavan nopeasti, että saisi edes hetken omaa aikaa. Olen itkenyt ja itkettänyt, mutta en koskaan ole kadottanut sitä rakkautta, joka minulla on lapsiani kohtaan.
sininen kukkaOlen etuoikeutettu siinäkin mielessä, että minulla on ollut suurena apunani oma äitini. Jokaisen lapseni vauva-aikana olen saanut valtavasti tukea ja aikaa äidiltäni. Hän on hoitanut lapsiani paljon ja olen sen hänelle suonut täydestä sydämestäni. Vieläkin mummi on erittäin tärkeä lapsilleni. Olen saanut kasvaa tyttärestä äidiksi oman äitini kannattelemana.  Vaikka on ollut hetkiä, kun olen ärsyyntynyt äitini neuvoista, olemme säilyttäneet välimme hyvänä ja nyt tajuan, että en olisi selvinnyt pahimmista ruuhkavuosista ilman omaa äitiäni. Haluan näin äitienpäivänä kiittää sinua rakas äiti. Sinua minä olen huutanut pahimmissa poltoissani jokaisessa synnytyksessäni tietäen, että tulet rakastamaan minua ehdoitta ja ikuisesti.
lehdet

The moment you have in your heart this extraordinary thing called love and feel the depth, the delight, the ecstasy of it, you will discover that for you the world is transformed.

Jiddu Krishnamurti

 

← Edellinen artikkeli

Seuraava artikkeli →

2 kommentarer

  1. Hannele

    Olipa kauniisti kirjoitettu. Toivottavasti oma tyttäreni ajattelee minusta edes hieman samallalailla kuin sinä äidistäsi.

    • Maria Alatalo

      Kiitos Hannele! Luulenpa että ajattelee:-) Toivon myös, että tyttäreni ajattelevat joskus samoin minusta.

Kommentointi on suljettu.

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial