Namaste!

Tunsin kiitollisuutta, kun sain tarjota isälleni isänpäiväaterian. Laitoin kaiken rakkauteni lautaselle, koska se on minun tapani osoittaa, että välitän. Isäni (ja myös äitini) ansiosta minulla on ollut erittäin rikas lapsuus, enkä tarkoita rahaa tai muuta luksusta. Olen ollut etuoikeutettu saadessani nähdä maailman ja vanhempani ensi kertaa Katmandussa, Nepalissa, korkeiden vuorien ympäröimänä. En ehkä vielä tiedä kuinka paljon nämä lapsuuteni maisemat ovat vaikuttaneet elämääni. Niistä on jäänyt niin voimakas muistojälki, että palaan Nepalin tuoksuihin ja tunnelmiin yhä useammin.

koti

Tässä kotitalomme Ampipalin kylässä.

Koska meidän perheessä Nepali-ateria on jo käsite, tein sen jälleen juhlapäivän kunniaksi. Perheemme Nepali-ateriaan kuuluu ehdottomasti Daal eli linssikastike, jonka pitää maistua jeeralta eli juustokuminalta. Toinen tärkeä elementti on kukkakaalitarkari eli currylla maustettua kukkakaalta, joka saa olla tulistakin. Lihana on yleensä kanaa ja teinkin Chicken Masalalla maustettua kookoskanaa, joka oli suussasulavaa. Lisukkeena tarjotaan Jasmiini- tai Basmati-riisiä. Tällä kertaa löysin kuorimatonta Jasmiini-riisiä, jonka tuoksu oli ihana. Lisukkeina on yleensä chutneytä, raitaa ja sesamin siemenistä tehtyä mausteseosta Acharia. Chutneyn tein mangosta ja kurkkuraitaan laitoin tuoretta minttua. Leipänä tarjosin perinteitä kunnioittaen Pappadammeja eli linssijauhoista leivottuja leipiä, joista rasvassa tai mikrossa kypsentämällä tulee rapeita kuin sipsit. Pappadammeja saa esim. Punnitse&Säästä-kaupasta. Tuoreena lisukkeena toimii parhaiten tomaatti-sipulisalaatti.

nepaliateria

Nepali-ruokaa tulee aina syötyä hieman liikaa. Tästä huolimatta halusin tehdä kakun jälkiruoaksi, jossa olisi vähän samoja makuja ja värejä kuin ateriassa. Päädyin Mascarpone-mangokakkuun, joka oli ihanan raikas raskaan aterian jälkeen. Tein isälle lahjaksi myös suklaakonvehteja tummasta suklaasta ja päätin, että tänä jouluna teen meidän perheen konvehdit itse. Onnistuivat sen verran hyvin ja maku oli mitä parhain. Niistä laitan reseptiikkaa hieman lähempänä joulua.isänpäiväkakku kokonainenvuoret

Tästä viikosta onkin tulossa aika jännä, koska viikonloppuna taas tapahtuu. Järjestämme Puodilla lauantaina kansainvälisenä Ravintolapäivänä Pop Up Kahvilan, jonka tarjottavia alakin tässä vähitellen suunnittelemaan…ravintolapäivä

← Edellinen artikkeli

Seuraava artikkeli →

1 kommentar

  1. Aah! Ihanaa. Olen niin monta kertaa syönyt vanhempiesi luona ihanan nepalilaisen aterian ja nyt löydettyäni Nepali-ravintolan Tampereelta, olemme köyneet siellä usein. Minäkin tein isänpäiväksi nepalilaista kastiketta mantelijauhoista, cashew-pähkinöistä jne sekä luomubasmatiriisiä. Nyt osaan tehdä daalia ja raitaakin 🙂 kiitos!

Kommentointi on suljettu.

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial