Mascarpone-jäätelöstä voi tehdä eri makuvariaatioita.
Vanilja-mascarpone-jäätelö
3 kpl luomu kananmunan keltuaista
0,75 dl kookossokeria
2 dl kuohukermaa
1/2 tl Bourbon vaniljajauhetta
250 g Mascarponea
1. Vatkaa keltuaiset ja kookossokeri paksupohjaisessa kattilassa.
2. Lämmitä muna-sokeriseosta hetken miedolla lämmöllä — n. 5 min, kunnes sokeri on sulanut ja lopputulos on toffeemainen ja seos höyryää. ÄLÄ KEITÄ! Jäähdytä.
3. Vatkaa kerma ja mausta vaniljalla.
4. Lisää mascarpone kermavaahtoon yhdessä jäähtyneen muna-sokeriseoksen kanssa.
5. Laita jäätelöpohja jääkaappiin mielellään useammaksi tunniksi.
6. Tee jäätelöksi jäätelökoneella.
Suklaa-mascarpone-jäätelö
3 kpl luomu kananmunan keltuaista
0,75 dl kookossokeria
0,5 dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
2 dl kuohukermaa
1/2 tl Bourbon vaniljajauhetta
250 g Mascarponea
1. Vatkaa keltuaiset ja kookossokeri paksupohjaisessa kattilassa.
2. Lämmitä muna-sokeriseosta hetken miedolla lämmöllä — n. 5 min, kunnes sokeri on sulanut ja lopputulos on toffeemainen ja seos höyryää. Lisää kaakaojauhe ja anna sen sulaa seokseen. ÄLÄ KEITÄ! Jäähdytä.
3. Vatkaa kerma ja mausta vaniljalla.
4. Lisää mascarpone kermavaahtoon yhdessä jäähtyneen muna-sokeri-kaakao-seoksen kanssa.
5. Laita jäätelöpohja jääkaappiin mielellään useammaksi tunniksi.
6. Tee jäätelöksi jäätelökoneella.
Kommentointi on suljettu.