Sähköpostiini tuli viesti Facebookilta, että Terapiakokkausta.fi-fanit kaipailevat postauksia…huhuu…oletko vielä olemassa? Hei, oikeasti. Olen ollut lomalla nyt noin viikon ja totta, viimeisin postaus taitaa olla ystävänpäivän tienoilta, mutta näköjään riittävän kauan pois Facebookista ja pelottavan kauan pois ihmisten mielistä.
nallikari

Tietoisesti olen ollut pois myös henkilökohtaisesta Facebook-profiilistani, koska ajattelin viettää hiihtoloman ilman postauksia siitä missä olen ollut, mitä olen syönyt ja missä seurassa. Halusin kokeilla miltä tuntuu elää ilman tykkäyksiä ja ilman egoni boostausta siitä, että kyllä meillä on ollut aivan mahtava loma ja katsokaa nyt näitä hienoja maisemia. Täytyy kyllä myöntää, että on ollut vaikeaa. Häpeillen myönnän, että on tullut kiusauksen hetkiä postata jotain kivaa ja tykkäyksien arvoista. Häpeillen siksi, että olenko oikeasti niin kovin peukutuksien perään? Miten mielialani voi olla kiinni sinisten peukkujen määrästä tai tsemppaavien kommentien tuomasta hyväksynnästä? Tietoisesti olen ajamassa alas henkilökohtaista Facebook-minääni ja tästä lähtien esiinnyn somessa pääasiassa Terapiakokkausta-blogin äänenä ja vain silloin, kun koen, että minulla on jotain arvokasta jaettavaa. En siksi, että kalastaisin tykkäyksiä ja eläisin elämääni niiden kautta.

kallinkangas

Tämä somen vähentäminen liittyy osaksi siihen, että yritän vaientaa egoni ääntä ja elää enemmän oman itseni kautta. Pyrin tekemään asioita, joiden tarve kumpuaa sielustani. En myöskään halua tuomita ketään aktiivisesti Facebookia käyttävää. Onhan ihan kiva välillä lukea postauksia toisten elämästä ja hauskoista sattumuksista. Kukin tyylillään. Koin Facebookin rasittavan itseäni liikaa ja vievän aikaani joltain arvokkaammalta. Tämä on täysin henkilökohtainen päätökseni eikä mikään manifesti mihinkään suuntaan.

Osaltaan aikaani tulevat viemään myös kaksi hienoa projektia, jotka olen saanut toteutettavaksi tälle vuodelle. Toinen liittyy taiteeseen ja toinen liittyy kirjoittamiseen. Olen molemmista todella innoissani. Toivon, että voin kertoa niistä lisää viimeistään tämän vuoden lopulla. Reseptien ja ruoan parissa puuhailen sitten loppuajan ja niistä hedelmistä toivottavasti nautitte te, lukijani.  Tulen edelleen hullaantumaan sokerittomasta ja gluteenittomasta ravinnosta sekä kauniista ruokakuvista.
lehdet jääpallossa

We all want to be famous people, and the moment we want to be something we are no longer free.
-Jiddu Krishnamurti-