Kaura-mantelisämpylät

Viime aikoina olen yhä enemmän suosinut gluteenittomia tuotteita ja päätin yrittää leipoa kaurasämpylöitä, joista lapsetkin tykkäisivät…ja nämä onnistuivat…lapset tykkäsivät!

5 dl lämmintä vettä
3 dl gluteenitonta kaurajauhoa
3 dl mantelijauhoja
puoli pussia kuivahiivaa (n. 5,5 g)
0,5 rkl Himalajan ruususuolaa
1 rkl Psylliumia
1 luomu kananmuna
0,5 dl pellavansiemeniä

1. Sekoita kuivat aineet keskenään.
2. Vatkaa veteen jauhoseos ja muna.
3. Anna taikinan kohota ja turvota n. 40 minuuttia lämpöisessä paikassa.
4. Nostele pellille isolla lusikalla nokareita ja anna kohota vielä hetki.
5. Voitele munalla ja ripottele siemeniä päälle.
6. Paista 225 asteessa n. 20-25 minuuttia.
gluton sämpylä

← Edellinen artikkeli

Seuraava artikkeli →

2 kommentarer

  1. Hyvin onnistui!

    • Maria Alatalo

      Hieno homma! Innostuit jälleen leipomaan:-)

Kommentointi on suljettu.

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial