Täyteläinen ja paljon kanaa sisältävä keitto on aivan ihana lounaseväs, jonka voi tehdä valmiiksi jo viikonloppuna. Toki tämä keitto on niin hyvää, että sitä voi tarjota vaikka sunnuntaina päivälliseksi. Liemeen kannattaa kiinnittää huomiota ja olenkin alkanut käyttämään keittojen pohjana joko Puljonkin lisäaineettomia aitoja liemiä tai Soocin Ö-liemiä. Näissä kun ei ole mitään ylimääräistä ja maku on todellakin kohdallaan. Minulla on harkinnassa ostaa haudutuspata (slow cooker), jolla voisi itse haudutella erilaisia liemiä. Se varmaan kannattaisi pidemmän päälle, koska nuo valmiit liemet ovat kovin kalliita.

Kannattaa varata hyvin aikaa tämän keiton valmistukseen täyteläisen maun saamiseksi. Aikaa kuluu broilerin paistileikkeiden suolaamiseen sekä paistamiseen muutama tunti.

1 kg maustamattomia broilerin (luuttomia) paistileikkeitä
1 l vettä ja 0,75 dl suolaa

1. Keitä vesi ja lisää suola. Anna jäähtyä hyvin.
2. Lisää leikkeet suolaveteen ja anna maustua n. 1 h.
3. Ota paistileikkeet pois suolavedestä ja laita ne öljyttyyn uunivuokaan ja paista 180 asteessa n. 1,5 h.
4. Revi kypsät leikkeet suikaleiksi.

1 l hyvää lisäaineetonta kanalientä
0,5 l vettä
1 purjo (luomuna, jos löytyy…)
3-4 luomu porkkanaa
1 iso luomu palsternakka
2,5 dl luomu pakasteherneitä
1 luomu parsakaali
yrttejä, esim. Lidlistä saa pakasteena yrttimixiä, persiljaa tai ruohosipulia.
suolaa

1. Pese ja pilko purjo.
2. Kuori porkkanat ja palsternakka ja pilko pieniksi kuutioiksi.
3. Pese parsakaali ja pilko pieneksi (Huom! Käytä myös varsi).
4. Laita nesteet kattilaan ja lisää purjo, porkkana, palsternakka ja parsakaali.
5. Lisää revitty broileri ja anna keiton kiehua hetken.
6. Kun juurekset ovat kypsiä niin lisää herneet ja yritit.
7. Maista ja lisää suolaa, jos tarpeen.