Olen viime aikoina havahtunut elämän pieniin ihmeisiin. Lintujen laulu aamulla, sulavien jääpuikkojen liplatus, upeat auringonlaskut ja -nousut ovat pysäyttäneet minut usein hengittämään syvään ja tuntemaan suunnatonta kiitollisuutta, kiitollisuutta elämästäni. Jo muutaman vuoden ajan olen tietoisesti hiljentänyt tahtia ja tavoitellut tasapainoa ja sisäistä rauhaa. Olen antanut itselleni aikaa rauhoittua ja nähdä maailma ilon ja kiitollisuuden kautta. Viime viikkojen jokapäiväiset jooga- ja meditointihetket ovat mahdollistaneet tämän olennaiseen keskittymisen ja hetkessä elämisen.
purojäässä

Olemme menossa kohti pääsiäistä. Alkavalla hiljaisella viikolla on mahdollisuus pysähtyä ja elää tässä hetkessä elämää ihaillen. Anna hetki itsellesi. Katso itseäsi silmiin ja vapauta itsesi kiireestä. Joogaa, ulkoile, meditoi, maalaa, leivo, ompele, tanssi … tee sitä mistä nautit. Tunne kiitollisuutta kaikesta mitä olet saanut ja kokenut. Anna ajatus tälle hetkelle ja hengitä syvään sisään rakkautta ja valoa. Lähetä ajatuksissasi rakkautta kaikille niille maailman ihmisille, joilla ei ole mahdollisuutta valita tai vaikuttaa omaan hyvinvointiinsa. Lähetä heille toivoa, koska jokainen ihminen on sen ansainnut.
jäinenkoski
Pääsiäinen on myös herkuttelun aikaa. Herkuttelu ilman sokeriähkyä on mahdollista ja suositeltavaa. Panosta itsetehtyihin leivonnaisiin ja käytä aikaa keittiössä rentoutuen. Uusin reseptini Mangopiirakka on ihanan raikas eikä liian makea pääsiäiskahvipöydän herkku. Mätimunat sopivat hyvin iltapalaksi, kun päivälliseksi on ollut tarjolla Turskaa ja punajuurta. Maistuvaa suolapalaa ovat myös Pinaattinen lohipiirakka tai Prosciutto-piiras. Lammas- tai karitsareseptiä minulla ei valitettavasti ole (ei ole meidän perheen suosikki), mutta tässähän vielä ehtisi leipomaan vaikka raakaversion pääsiäiskakusta…