Meillä on täällä Kauklahdessa aivan mainio jo legendaksi noussut Maxin kalakauppa, josta saa aivan älyttömän tuoretta kalaa aina keskiviikosta lauantaihin. Kannattaa ehdottomasti tulla kauempaakin, koska tuore kala on vaan niin paljon parempaa kuin markettien pakatut kalat. Ostin nämä muikut vähän vahingossa, kun olin hakemassa sushia ja kylmäsavulohta. En ole montaakaan kertaa elämässäni muikkuja valmistanut. Tällä kertaa kynnys oli matala, koska nämä olivat perattuja ja mukavan pieniä. Piti myös kehittää gluteeniton paneeraus, koska pikkuiset muikut ovat parhaimmillaan pannulla rapsakoiksi paistettuna.
muikutmunassa2018
Olin saanut juuri sopivasti postista Foodinin tilauksen, jossa oli pussillinen kvinoajauhoja. Toiseksi paneerausjauhoksi valitsin karkeaa gluteenitonta kaurajauhoa, josta tulikin aivan ihanan rapea pinta.

Ainekset
500 g perattuja muikkuja
0,75 dl kvinoajauhoja
1 dl gluteenitonta kaurajauhoa
1 luomu kananmuna
1 – 1,5 rkl suolaa
pippuria
Paistamiseen neutraalin makuista kookosöljyä tai kirkastettua voita.

1. Ota valmiiksi kolme lautasta. Riko yhdelle niistä kananmuna ja sekoita se tasaiseksi.
2. Mittaa toiselle lautaselle kvinoajauho ja puolet suolasta. Kolmannelle lautaselle laita kaurajauho ja loput suolasta sekä pippuria myllystä.
3. Pyörittele muikkuja ensin kvinoajauhossa ja sitten kananmunassa. Viimeiseksi kieritä kalat kaurajauhossa.
4. Laita pannulle rasvaa ja lämmitä kuumaksi. Paista muikkuja muutama minuutti per puoli niin että ne saavat kauniin värin ja panerointi kypsyy.
5. Tarjoile esim. itsetehdyn majoneesin kanssa.

muikutlautasella2018