Olen jo hetken kaivannut gluteenittomia ja vähähiilarisia tortilloja, joissa ei ole käytetty kananmunaa. Tovin googlailtuani ja mielessäni ajatusta pyöritellessäni, päädyin tällaiseen reseptiin. Taikina vaatii hieman kärsivällisyyttä etenkin sen ohueksi kaulimisessa. Se onnistuu kyllä, kun varaat tarpeeksi aikaa. Minunkin ovat nyt ekalla kerralla hieman liian paksuja tortilloiksi, mutta uskon, että ensi kerralla ovat ohuempia.

Taikinasta tulee n. 5-6 tortillaa.

2 rkl psylliumia
1,5 dl kookosjauhoja (esim. Foodinin luomu)
2,5 dl kädenlämpöistä vettä
1 rkl luomu oliiviöljyä
1/4 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa

  1. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja voit esim. siivilöidä kookosjauhon, jos siinä on paakkuja.
  2. Lisää vesi ja öljy.
  3. Sekoita tasaiseksi ja anna levätä n. 10 min. Taikina ei saa olla sellaista, että se tarttuu käsiin. Oikea koostumus on elastinen pallo. Voit lisätä kookosjauhoja, jos taikina on kovin löysää vielä lepäämisen jälkeen.
    tortillanteko
  4. Kauli taikinasta mahdollisimman iso ohut levy ja ota esim. jälkiruokakulholla n. 15 cm halkaisijaltaan olevia lättyjä.
  5. Paista pannulla avokadoöljyssä muutama minuutti molemmin puolin.
  6. Tarjoile paistetun kanan ja persimonsalsan kanssa.
    Gton tortilla