Näissä täyteläisen herkullisissa suupaloissa pääsee oikeuksiinsa minun mielestä kaikkein ihanin pähkinä eli cashew. Cashewpähkinä ei ole oikeasti pähkinä, vaan munuaispuun hedelmän siemen. Cashewpähkinä on herkullinen, mutta myös terveellinen sen sisältämien B-ryhmän vitamiinien sekä kuidun vuoksi. Pähkinät kannattaa aina ostaa luomuna, ja cashewpähkinöitä kannattaa liottaa vähintään 4 tuntia tai yön yli. Liottamisen jälkeen ne voi paahtaa uunissa riippuen käyttötarkoituksesta. Toinen raaka-aine näissä palloissa on kookosmanna, joka on aivan mahtava makeuttaja ja se myös sitoo hyvin massan yhteen. Foodinin kookosmanna on kivimyllyssä kookoksesta jauhettua kermaista sosetta. Pallojen sisällä on yllätys eli piilotin sinne palan kristallisoitua inkivääriä, joka on aivan ihanaa, jos tykkää inkivääristä.

Ohjeesta tulee noin 11-12 palloa.

Raaka-aineet:
2 dl luomu cashewpähkinöitä
1 dl juoksevaa kookosmannaa luomu
1/4 tl vaniljauutetta tai vaniljajauhetta
0,5 dl luomu kookoshiutaleita
kristallisoitua inkivääriä luomu (Foodin)
luomu kookoshiutaleita päälle

1. Liota pähkinöitä min. 4 h tai yön yli.
2. Paahda pähkinät 200 asteisessa uunissa n. 6-9 min. uunista riippuen. Älä polta!
3. Jauha pähkinät monitoimikoneessa hienoksi ja lisää sula kookosmanna, vanilja ja 0,5 dl kookoshiutaleita.
4. Kun massa on tasaista, laita se jääkaappiin jähmettymään noin tunniksi.
5. Muotoile jähmettyneestä massasta palloja, joiden sisään laitetaan inkiväärin palanen.
6. Kierittele lopuksi palloja kookoshiutaleissa.
7. Säilytä viileässä.