Kesäkurpitsasuikaleilla saa herkullisesti ja gluteenittomasti korvattua spagetin tai tagliatellen erilaisissa pastaruuissa. Nyt kun kesäkurpitsan sesonki alkaa olla lähellä, kannattaa tätä kasvista kokeilla hieman eri lailla. Tämän spagetin tekoa varten on erilaisia härveleitä saatavilla, mutta ihan hyvin olen pärjännyt tavallisella kokkiveitsellä ja juustohöylällä tähän saakka. Herkullinen pikalounas pekonin ja kesäkurpitsan ystävälle.

Reseptistä tulee 1 – 2 annosta riippuen syöjien ruokahalusta.

1 keskikokoinen tai 2 pientä luomu kesäkurpitsaa
n. 150 g luomu pekonia
1 kevätsipuli varsineen
ripaus suolaa ja mustapippuria
iso nippu tuoretta basilikaa (osan voi korvata myös babypinaatilla)
1 rkl ravintohiivahiutaleita (esim. Foodin)

  1. Pese kesäkurpitsat. Leikkaa molemmista päistä päädyt pois. Höylää juustohöylällä ohuita suikaleilta kuten kuvassa.
  2. Aseta suikaleet pinoon ja leikkaa niistä ohuempia kaistaleita kuten kuvassa.

3. Leikkaa pekoni pieniksi paloiksi ja lisää pannulle. Paista hetki niin, että palat ruskistuvat.
4. Lisää silputtu sipuli ja kesäkurpitsasuikaleet ja paista noin 5 minuuttia.
5. Lisää ripaus suolaa ja pippuria sekä ravintohiivahiutaleet.
6. Lisää lopuksi silputtu basilika (ja pinaatti) ja sekoita.
7. Voit lisätä sekaan esim. kirsikkatomaatteja tai paprikasuikaleita väriä antamaan.