Tämä resepti syntyi niin ex tempore, että unohdin kirjoittaa ainesosien määrät ylös. Nyt reilu viikko tämän gluteenittoman kakun tekemisestä, joudun hieman kaivelemaan muistiani oikeista suhteista, mutta eihän tämä leipominen niin kauhean vakavaa saa ollakaan. Kakusta tuli mukavan kostea ja pysyi hyvin koossa. Kookossokeri ja ananas sopivat hyvin yhteen ja suosittelenkin käyttämään tuoretta ananasta purkkiversion sijaan. Kakun alle löytyi vielä sopivan retro lautanen suoraan 70-luvulta. Minulla kun tästä keikauskakusta tulee niin mieleen tuo mainittu vuosikymmen.

Muistaakseni tarvitsen ainakin näitä aineksia

1 kypsä ananas (ihan koko ananas ei mennyt kakkuun vaan kanssaleipojien suuhun siinä pilkkoessa. Vinkki! Yhtä hyvin voi käyttää esim. aprikooseja tai persikoita)

4 luomu munaa
150 g luomu voita
1,5 dl kookossokeria
3 dl kookosjauhoja (laita vähitellen, en ole ihan 100% varma määrästä)
0,5 dl pellavarouhetta
1 rkl Pofiberiä
1 tl leivinjauhetta

1. Kuori ananas ja halkaise kahtia ja poista puumainen keskusta. Pilko paloiksi.
2. Voitele vuoka hyvin ja leivitä pofiberillä.
3. Asettele ananaspalat pohjalle kuvan mukaisesti.
gluteeniton kakku
4. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri ja lisää munat yksitellen.
5. Yhdistä 2 dl kookosjauhoista ja muut kuivat aineet ja lisää taikinaan. Lisää jäljelle jäävä desi kookosjauhoja vähitellen eli taikinasta ei saa tulla kauhean kuivaa. Sen pitää olla sellaista, että sen saa hyvin levittymään ananaksien päälle esim. nuolijalla.
6. Paista kakkua 180 asteisessa uunissa noin 40 minuuttia ja kumoa jäähtyneenä niin, että asetat tarjoilulautasen vuoan päälle ja käännät kakun sen päälle. Tarjoile esim. vaniljalla maustetun kermavaahdon kera.

ananaskakkukuva