Tässä yksinkertainen kana (ei broileri) ohje, josta riittää hyvin kahdelle tai useammallekin.
Aikaa kannattaa kuitenkin varata pari-kolme tuntia eli sopii hyvin vaikka sunnuntailounaaksi.

1 kokonainen Huttulan maalaiskananpoika maustamaton (n. 1 kg)
1 l vettä
3 rkl suolaa
Kuumenna vesi kiehuvaksi ja kaada se laakeaan vuokaan ja lisää suola. Anna veden jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja laita kananpoika suolaveteen n. 40 minuutiksi.
kananpoika paketti

 

 

 

 

 

Marinadi
0,5 dl oliiviöljyä (luomu)
1/4 tl rouhittua maustepippuria (luomu)
0,5 tl kuivattua basilikaa (luomu)
0,5 tl kuivattua oreganoa (luomu)
0,5 tl Himalajan ruususuolaa
Sekoita kaikki ainekset keskenään.

Nosta kananpoika suolakylvystä ja kuivaa hieman. Voit tässä vaiheessa puolittaa kanan, jos esim. uunivuokaasi sopii paremmin kaksi puolikasta. Hiero marinadi kanaan nahan päälle ja alle. Paista 200 asteessa 50 minuuttia. Tarjoa esim. papujen ja paprikan kanssa:

1 punainen suippopaprika
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
200 g vihreitä papuja (tuoreita tai pakaste)
oliiviöljyä
suolaa
mustaapippuria

Paloittele sipulit ja paprika. Kuullota sipuli öljyssä pannulla ja lisää muut aineet kun sipuli on melkein kypsää. Lisää mausteita oman makusi mukaan.