Tätä ylikypsää possua ei tarvitse kypsentää uunissa yön yli vaan valmistuu kolmessa tunnissa meheväksi nyhtöpossuksi. Marinointi tosin kannattaa tehdä edellisenä iltana, jos muistaa. Ei siis ole välttämätöntä. Mausteita saa laittaa oman maun mukaan ja voi tehdä myös tulista, jos sellaisesta tykkää. Tässä reseptissä on mausteita maltillisesti, ja maistui näin myös perheen nuorimmalle.

n. 1 kg maustamatonta possun ulkofilettä

Marinadi:
0,5 dl oliiviöljyä
1 limen mehu
1 rkl Himalajan ruususuolaa
1/4 tl maustepippurirouhetta
1 tl savustettua paprikajauhetta

Yhdistä marinadin ainekset ja laita possunpala korkeareunaiseen uunivuokaan. Hiero marinadia possun pintaan ja anna maustua hetki tai mieluiten yön yli jääkaapissa.

Kastike:
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 punainen suippopaprika
1 prk yrttimaustettua tomaattimurskaa (n. 4,5 dl/370 g)
2 tl savustettua paprikajauhetta
1/4 tl maustepippurirouhetta
0,5 tl Himalajan ruususuolaa
(chiliä, korianteria, yrttejä)

1. Paista lihan rasvapuolta kuumalla pannulla n. 10 min, niin että rasva hieman sulaa ja rapeutuu. Paista muutama minuuutti myös lihan muita puolia.
2. Nosta liha pois pannulta ja kaada pannulle vuoassa ollut marinadi.
3. Silppua sipulit ja kuullota ne pannulla marinadissa.
4. Lisää kuutioitu paprika ja tomaattimurska ja mausteet. Anna hautua hetki.
5. Kaada kastike paistin päälle uunivuokaan ja laita folio päälle.
6. Laita 175 asteiseen uuniin ja anna olla siellä 3-4 tuntia. Tarjoile esim. punaisen riisin kanssa tai cosmopolitan salaatinlehden päällä.