Voileipäkakku on kyllä niin retro juhlapöydän tarjottava, mutta sitkeästi pitää pintansa. Itse en ole koskaan ollut tämän kakun fani ja voimakkaan suolaiset maut höttöisen paahtoleivän kanssa ovat lähinnä ällöttäneet.  Päätin kuitenkin tehdä vhh-version kakusta ja kas kummaa, siitä tuli älyttömän hyvää.

Jälleen valitsin tuorejuustoksi mascarponen maun ja koostumuksen vuoksi. Katselin kaupassa kyllä muitakin vaihtoehtoja, mutta esim. maustetuissa tuorejuustoissa oli minulle liikaa E-koodeja.

www.terapiakokkausta.fi 3.5.2015, photographer Marjo KoivumŠki, Studio Apris oy, Finland, www.studioapris.fi

www.terapiakokkausta.fi 3.5.2015, photographer Marjo KoivumŠki, Studio Apris oy, Finland, www.studioapris.fi

Leipänä käytin vanhaa reseptiäni karpista vuokaleivästä, joka toimii tosi hyvin tässäkin.

Leipä
4 luomumunaa
125 g maitorahkaa
0,5 dl luomu oliiviöljyä
0,5 dl luomu pellavansiemeniä
1 dl luomu sesaminsiemeniä
1 dl kookoshiutaleita
2 rkl Pofiber (Semper)
1 rkl Chian siemeniä
1 rkl Fibrex (Finax)
0,5 tl Kalaharin suolaa
1 rkl leivinjauhetta

1. Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää joukkoon rahka ja öljy. Sekoita tasaiseksi.
2. Yhdistä kuivat aineet ja lisää muna-rahkaseokseen.
3. Anna taikinan turvota n. 10 minuuttia.
4. Voitele pieni leipävuoka (esim. 11 cm x 20 cm) voilla tai oliiviöljyllä ja kaada taikina siihen.
5. Paista leipää 180 asteessa n. 55 minuuttia.
6. Anna leivän jäähtyä ja leikkaa se sitten vaakatasossa kolmeen osaan.
7. Kostuta osat sitruunamehulla (1/2 sitruunan mehu ja 1 rkl vettä).

Täyte
200 g kylmäsavulohta
250 g mascarpone juustoa
1 rkl sitruunan mehua
1/4 tl mustapippurirouhetta
0,5 rkl hienonnettua tilliä

Hienonna lohi ja sekoita muide aineiden kanssa.
Huom! Täytettä jää yli, jonka voi pursottaa kakun päälle.

Kuorrutus
125 g mascarpone ja 2 rkl kuohukermaa sekoitetaan keskenään.

1. Kostuta leivän osat ja levitä täytettä niihin.
2. Kasaa kakku ja paina varovasti tiiviiksi.
3. Levitä kuorrute tasaisesti kakun päälle ja sivuille. Tässä vaiheessa kannataa siirtää kakku tarjoiluvadille.
4. Pursota täytettä kakun päälle ja koristele esim. kurkulla, mini tomaateilla, rucolalla tai tillillä. Reunoille voi ripotella juustoraastetta.

www.terapiakokkausta.fi 3.5.2015, photographer Marjo KoivumŠki, Studio Apris oy, Finland, www.studioapris.fi

www.terapiakokkausta.fi 3.5.2015, photographer Marjo KoivumŠki, Studio Apris oy, Finland, www.studioapris.fi