Vohvelit

Tätä vohveliohjetta jouduin useampaan otteeseen testaamaan, että sain koostumukseltaan sellaisia vohveleita, joita voisi vaikka vieraille tarjota. Näitä voi tarjoilla joko makean (vaniljalla maustetun kerman ja marjojen) tai suolaisen lisukkeen kera (rapeaa pekonia ja basilikavoita).

2 luomu munaa
50 g voisulaa
1,5 dl vettä
1 dl kermaa
1,75 dl mantelijauhetta
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl psylliumia
ripaus suolaa
(1/4 tl jauhettua vaniljaa
tai 1 tl Ceylonin kanelia)

1. Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää jäähtynyt voisula ja nesteet.
2. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan.
3. Anna taikinan turvota n. 15 minuuttia.
4. Paista vohveliraudassa rapeiksi.
www.terapiakokkausta.fi , kevŠŠn postaus  18.4.2015

← Previous post

Next post →

1 Comment

  1. Nyt täytyy ostaa vielä vohvelirauta :-)

Comments are closed.