Hellepäivänä heinäkuussa Torniossa oli katiskaan jäänyt Tornionjoesta viisi pulskaa ahventa. Lähiruokaa parhaimmillaan tuumasin minä. Olen täysin kalastajaneitsyt eli elävä kala on uutta minun keittiössäni. Tässä mentiin siis aika lailla yli laatikon reunojen ja satasella uskottiin omiin kykyihin.

Monesti huomaakin toimivansa oman pään sisällä olevien rajoituksien mukaan eikä edes anna sijaa toiseahvenetnlaiselle toimintamallille.Olen yrittänyt harjoitella tätä ”out of the box” ajattelua ihan pienissäkin ja arkisissa asioissa ja olen huomannut sen tuovan mukavaa vaihtelua ja väriä elämään.
Toivon tämän myös laajentuvan niihin elämän isojen asioiden käsittelyyn … ehkä jonakin päivänä oivallan senkin kenties.

Takaisin ahveniin eli koska appiukollani on aivan mainio savustuslaatikko grillissä niin päätin savustaa nämä pullukat. Appi sai siis perata kalat rantakivillä ja laitoin ne karkeaan suolaan tunniksi. Sitten vain grilli savuamaan ja vartissa olivat kalat valmiina.

ahvenet savussaahvenet suolassaperkausEipä näiden seuraksi
muuta tarvinnut kuin
salaattia ja kuivaa
valkoviiniä…yksi kesän parhaimmista aterioista.