Olen jo kauan aikonut tehdä lasagnea tästä psyllium-mascarpone-muna-pastataikinasta, josta tein aikoinaan savulohipastaa. Kastikkeena on jauheliha-tomaattikastike, mutta valkokastiketta ei ole, koska psylliumpastalevyt eivät tarvitse nestettä kypsyäkseen kuten tavallinen pasta. Välissä on juustoraastetta ja kermaa. Lasagne onnistui tosi hyvin ja tällä ruoalla kyllä nälkä lähtee.

Lasagnelevyt (määrästä tulee kaksi pellillistä)
8 luomumunaa
250 g Mascarponejuustoa (muukin tuorejuusto käy)
1 dl Psylliumia
0,5 tl Himalajan ruusuolaa
(1,5 tl Spirulina-jauhetta, jos haluaa pastasta vihreää)
Oliiviöljyä leivinpapereiden voiteluun

1. Vatkaa ainekset monitoimikoneessa tasaiseksi massaksi ja anna turvota n. 10 minuuttia.
2. Voitele neljä uunipellin kokoista leivinpaperiarkkia oliiviöljyllä kevyesti.
3. Jaa turvonnut pastataikina kahteen osaan ja nosta taikinat leivinpapeiden päälle ja laita toinen paperi päälle.
4. Kauli taikina tasaiseksi levyksi leivinpapereiden välissä. Tässä kannattaa olla tarkka ja huolellinen, että levystä tulee tasainen.
5. Paista levyt leivinpapereiden välissä 150 asteessa n. 10 minuuttia. Levy ei saa ruskistua, mutta sen pitää olla kiinteä.
6. Ota levyt pois uunista ja ota päällimmäiset paperi pois. Anna levyn jäähtyä ja leikkaa haluamasi kokoisiksi lasagnelevyiksi.

Jauheliha-tomaattikastike
600 g luomu sika-nautajauhelihaa (esim. Tamminen)
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
2 suippopaprikaa
500 g tomaattimurskaa tai paseerattua tomaattia (voi olla yrttimaustettu)
0,5 rkl Himalajan ruususuolaa
0,5 rkl Välimeren yrttimausteseosta
0,5 tl rouhittua mustapippuria
nippu tuoretta basilikaa
1,5 dl luomu kermaa
500 g juustoraastetta

1. Silppua sipulit ja kuullota ne öljyssä. Lisää jauheliha ja ruskista.
2. Lisää tomaattimurska, kuutioidut suippopaprikat ja mausteet. Anna hautua hetki. Tarkasta maku.
3. Voitele uunivuoka ja laita pohjalle kerros jauhelihakastiketta, juustoa ja kermaa raitoina.
4. Lisää lasagnelevyt ja sitten seuraava kerros jauhelihakastiketta, juustoa ja kermaa raitoina ja jatka kerroksia kunnes levyt on käytetty ja ripottele päälle juustoraastetta.
5. Paista uunissa n. 45 minuuttia.