Tämä pehmeä levite muistuttaa hieman tuorejuustoa niin maultaan kuin koostumukseltaan. Alkuperäisen idean tämän tyyppiselle levitteelle sain Izabella Wentzin kirjasta Hashimoto’s Food Pharmacology, jossa resepti esitellään sivulla 144. Tein levitteen tuon reseptin mukaan kerran, mutta mielestäni se oli liian hapan eikä oikein miellyttänyt minua. Nyt kuitenkin innostuin kehittämään reseptiä, koska huomasin, että Foodinille oli tullut uutuustuotteena ravintohiivahiutaleet. Tilasin pussin hiutaleita ja samalla myös kilon luomu cashewpähkinöitä, jotka ovat ehdottomasti parasta laatua Foodinilla. Ravintohiivahiutaleissa on B12-vitamiinia, proteiinia ja kuituja. Hiutaleissa on hieman juustoinen umamia muistuttava maku, joten ne voisivat tuoda uutta ulottuvuutta tähän levitteeseen.

Itse levitteen tekoon menee noin 15 minuuttia, mutta cashewpähkinät on hyvä liottaa min. 4 h tai yön yli ennen käyttöä väljässä vedessä huoneen lämmössä, jotta ne ovat sopivan pehmeitä levitteen tekoon.

Ainekset:
2 dl liotettuja luomu cashewpähkinöitä
1/2 luomu sitruunan mehu (noin 2 rkl)
2 rkl Foodinin ravintohiivahiutaleita
pieni ripaus suolaa
1-2 rkl vettä (jos levite on liian kuivaa loppuvaiheessa vielä)

1. Laita pähkinät, mehu, ravintohiivahiutaleet ja suola monitoimikoneeseen, ja anna hurista ainakin 10 minuuttia, niin että alkaa muodostua tahnaa.
2. Tarkista maku ja lisää vettä, jos tahna on liian kuivaa. Levitteen tulee olla notkeaa ja suhteellisen sileää, aivan kuin tuorejuusto.
3. Nauti esim. nokkossiemenleivän tai siemennäkkärin päällä. Laita levite kannelliseen purkkiin ja säilytä jääkaapissa.