Pannacotta on ehdottomasti yksi minun suosikkijälkkäreistäni. Se on niin yksinkertainen, ettei se voi mennä edes pieleen. Tässä versiossa on hiven valkosuklaata, joka voi olla esim. palmusokerilla makeutettua luomusuklaata. Makeutta voi myös säätää makunsa mukaan lisäämällä kookospalmusokeria tai valkosuklaata.

6 dl luomu kuohukermaa
3 liivatelehteä
80 g luomuvalkosuklaata
1/4 tl Bourbon vaniljajauhetta
(kookospalmusokeria lisäksi, jos tarvetta)

1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen (n. 5 min.)
2. Kaada kerma paksupohjaiseen kattilaan ja lisää sinne suklaa ja vanilja.
3. Kuumenna kermaa niin kauan että suklaa sulaa. Älä kuitenkaan keitä kuplivaksi.
4. Purista lionneista liivatteista vesi pois ja laita ne kuumaan kermaan ja sulata sinne.
5. Kaada seos annoskippoihin ja anna hyytyä jääkaapissa n. kolme tuntia.
6. Nauti esim. marjojen tai hedelmien kera.