Kaapista löytyi joskus YesDelistä tilaamani sokeriton Torrasin valkosuklaalevy, joka on paljaaltaan syötynä aivan liian makeaa minun makuuni. Oikeastaan tämän reseptin kehittely lähti ihan siltä pohjalta, että halusin saada aikaiseksi ihanan herkullisen kuvan. Kuvasta tuli ok ja lopputuotekin maistui hyvältä, eikä niin makealta miltä suklaa itsessään. Vadelmat tuovat kaivattua raikkautta kokonaisuuteen. Jos ei halua käyttää keinotekoisesti makeutettua suklaata, voi sen korvata esim. luomulaatuisella kookospalmusokerilla makeutetulla versiolla, jota saa joistakin luontaistuotekaupoista tai erittäin hyvin varustetuista ruokakaupoista.

150 g sokeritonta valkosuklaata
0,5 dl kuohukermaa

1. Sulata suklaa kermassa kattilassa miedolla lämmöllä ja anna jäähtyä.
Vinkki! Säästä ja rouhi yksi pala koristeeksi.

2 dl kuohukermaa
2 kpl luomumunan valkuaista
1/4 tl Bourbon vaniljajauhetta

2. Vaahdota valkuaiset kovaksi sileäksi vaahdoksi.
3. Vaahdota kerma ja yhdistä varovasti käännellen valkuaisvaahtoon vaniljan kanssa.
4. Lisää jäähtynyt kerma-suklaaseos vaahtoon ja kääntele tasaiseksi. Annostele tarjoilumaljoihin ja anna levätä jääkaapissa hetki. Koristele kotimaisilla vadelmilla ja suklaarouheella.
huurteiset vadelmat