Kermainen valkosipulissa kypsynyt kana on vain niin ihanan maukasta. Tämä ruoka valmistuu nopeasti ja sopii näin ollen hyvin arkeen, mutta makunsa puolesta myös juhlaan. Käytän kaikissa kanaruoissani Naapurin maalaiskanan tuotteita, koska ne saavat inhimillisemmän kohtelun elinaikanaan eikä niille syötetä GMO rehua. Luomukanaa kun ei aina ole saatavilla ja välillä sen hinta on ostamisen este. Muut reseptin tuotteet kannattaa ostaa luomuna.

600 g Naapurin maalaiskananpojan ohut fileitä maustamattomana
suolaa
voita paistamiseen
1 sipuli
3 valkosipulin kynttä
1,5 dl kuohukermaa
1 parsakaali

1. Ota fileet pakkauksesta ja ripottele niiden päälle suolaa molemmin puolin.
2. Silppua sipulit ja kuullota ne nokareessa voita isossa kasarissa ja lisää kerma ja hyppysellinen suolaa ja pippuria. Sekoittele välillä.
3. Laita toiselle paistinpannulle nokare voita ja paista kanoja molemmin puolin niin, että ne saavat hyvin väriä.
4. Pese ja pilko parsakaali pieniksi paloiksi.
5. Laita kanat ja parsakaali kerman joukkoon kasariin ja anna hautua noin. 20 minuuttia kypsiksi. Lisää liemeen suolaa tarvittaessa.