Vähähiilariset sämpylät

Bongasin tämän vähähiilarisen sämpyläohjeen Facebookista ja se on kuulemma alunperin Elisabeth Olssonin FB-sivulta LCHF- För exterterna. Näissä sämpylöissä on erikoista se, ettei niissä ole lainkaan mantelijauhoja. Rakenne on kevyt ja ihan kiva vaihtoehto gluteenittomalle ja vähähiilariselle leivälle.

Reseptistä tulee n. 8 kpl.

1 dl perunakuitua (Pofiber)
5 rkl psylliumia
2 tl leivinjauhetta
1tl Himalajan ruususuolaa
4 luomumunaa
2 rkl omenaviinietikkaa
2,5 dl kuumaa vettä

1. Sekoita kuivat ainekset keskenään.
2. Lisää etikka ja vatkatut munat.
3. Lisää kuuma vesi ja sekoita hyvin.
4. Anna taikinan turvota n. 5 min ja muotoile isolla lusikalla pellille sämpylöitä.
5. Paista 175 asteessa n. 50 minuuttia.

 

 

← Previous post

Next post →

1 Comment

  1. Miks mä en saa näitä nousemaan. Tehnyt monta kertaa jo. Aina samoja läpysköjä. Hyviä kylläkin. Muut onnistuu mutta ei nämä.

Vastaa