Tämä piirakka syntyi ilman mitään etukäteissuunnittelua luottaen siihen, että kaapista löytyvät kaikki tarpeelliset raaka-aineet. Tänä kesänä on ollut ja vieläkin on paljon vadelmia saatavilla, joten niitä riittää vielä leivonnaisiinkin. En kuitenkaan halua laittaa tuoreita marjoja uuniin, joten päädyin tekemään piirakkapohjan, jonka sitten täytin ihanalla mascarponella ja vadelmilla. Pohja on gluteeniton eikä siinä ole lisättyä sokeria. Täyte on myös sokeriton.

vadelmapiirakka

Taikinasta riittää pienehköön n. 20 cm halkaisijaltaan olevaan piirakkavuokaan.

Pohjataikina
100 g pehmeitä taateleita
2 luomumunaa
50 g luomuvoita
1 dl kookosjauhoja
1 dl kookoshiutaleita

1. Laita taatelit monitoimikoneeseen ja hurauta silpuksi.
2. Lisää munat ja pehmeä voi ja sekoita tasaiseksi.
3. Lisää kuivat aineet ja vaivaa taikinaksi.
4. Voitele vuoka ja painele taikina siihen tasaisesti. Paista 175 asteessa noin. 20 minuuttia. Anna jäähtyä ennen täyttämistä.

Täyte
1 banaani
1 dl tuoreita kotimaisia vadelmia
2 dl kuohukermaa
250 g mascarponejuustoa
0,5 tl vaniljajauhetta
pari tippaa steviaa

Päälle 
n. 0,5 l tuoreita kotimaisia vadelmia

1. Soseuta banaani ja 1 dl vadelmia ja levitä jäähtyneen piirakkapohjan päälle.
2. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi ja lisää mascarpone, stevia ja vaniljajauhe.
3. Levitä vaahto täytteeksi ja lisää päälle tuoreet vadelmat.

vadelmapiirakka