Lähes joka aamu tulee syötyä kananmunaa jossain muodossa. Uppomunat sopivat hyvin kiireettömään aamuun, jolloin on aikaa hieman värkkäillä. Helppoja nämä munat kyllä ovat ja valmistuvat muutamassa minuutissa, mutta tässä reseptissä parsat ja pekoni vaativat hieman lisää aikaa ja vaivaa. Kaiken kaikkiaan kokeilemisen arvoinen resepti, joka sopii myös iltapalaksi.

Ainekset kahdelle
Nippu vihreää tankoparsaa
2 luomumunaa
100 g luomupekonia
1 l vettä
0,75 dl etikkaa
mustapippuria
ripaus suolaa
parsatpekonillakuva
1. Napsauta parsojen kova varren alaosa pois ja kuori ohuelti säästäen nuput, jos parsat ovat kovin paksuja. Huuhtele hyvin juoksevan veden alla, ettei nuppuihin jää hiekkajäämiä.
2. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen ja laita parsat pellille ja levitä pekoni niiden päälle. Laita myös 1 l vettä kattilaan kiehumaan.
3. Laita parsat ja pekoni uuniin noin 10 minuutiksi (kunnes pekoni on kypsää).
4. Lisää kiehuvaan veteen etikka ja riko munat kumpikin omaan kuppiinsa.
5. Kun parsat ja pekoni ovat valmiita pyöräytä kunnon kierre kattilassa hiljalleen kiehuvaan veteen ja kumoa yksi muna kattilaan. Anna kypsyä noin 2 minuuttia ja nosta reikäkauhalla pois. Tee sama toiselle munalle.
6. Tarjoa parsan ja pekonin kera. Pyöräytä myllystä hieman pippuria ja suolaa munan päälle.

Tässä linkissä on hyvä video Henkka Alénin opastuksella munien valmistamisesta.
parsatpekonimunalautasella