Unohdan uutiset

Kovin on ollut puhelimeni uutisvirta surullista viime aikoina. Otsikot ovat lähinnä käsitelleet traagisia ihmiskohtaloita, sotaa, taloudellista hätää, ihmisten pahaa oloa,
poliitikkojen käsittämättömiä mielipiteitä, viattomia uhreja….

Olen monta kertaa uutisia lukiessani miettinyt, että onko minun todella tarpeen tietää tästä kaikesta? Näillä kokemusvuosilla tietää jo ilman Iltalehden lööppejäkin, että maailma on karu paikka ja vielä karumpia ovat sen asukkaat, ihmiset, jotka kaikki puolustavat omaa oikeassa olemistaan.
Päätin siis laittaa pääni pensaaseen ja lopettaa uutisten lukemisen.
Poistin puhelimestani Ampparit sovelluksen ja keksin television uutisten ajaksi jotain mukavampaa tekemistä. Seuraan netissä vain minua kiinnostavia asioita, asioita, joista minulle tulee hyvä mieli.
Olkoon tämä minun vastalauseeni pahaa maailmaa kohtaan.
foodstyling Maria Alatalo, photographer Marjo KoivumŠki 2014En onneksi viikonloppuna ehtinyt miettimään maailman menoa, kun sain keskittyä
Life Story Puodin Kekri-tapahtumaan. Oli taas niin ihana fiilis hengailla Puodilla ja maistattaa asiakkaille Kurpitsakakkua, jota olin edellisenä iltana leiponut. Kakussa yhdistyy mukavasti Myski- ja Hokkaido-kurpitsojen pehmeä maku, jota korostaa kookospalmusokeri, jota saa myös Puodin hyllystä. Uusin tuttavuus oli minulle kakussa käytetyt Emmer-alkuvehnäjauhot,
joita sain Minna’s Matilta kokeiluun.
foodstyling Maria Alatalo, photographer Marjo KoivumŠki 2014Leivoin myös Pellavaista vuokaleipää Emmer-jauhoista ja käytin leivässä myös 24h Valon Paahdettu ja Rouhittu pellavaa rakennetta antamaan. Vuokaleipä onnistui hyvin vaikka en mikään leipuri olekaan. Kurpitsasosetta jäi hieman yli kakun leipomisesta, joten halusin tehdä oman versioni kurpitsavoista. Tämä voi on hieman erilainen, mutta erittäin maukas levite leivälle.
Kaiken kaikkiaan mukavan rouheiset ja maanläheiset Kekri-kokkailut
käyttäen satokauden kuningatarta, kurpitsaa.
foodstyling Maria Alatalo, photographer Marjo KoivumŠki 2014

“All negativity is caused by an accumulation of psychological time and denial of the present. Unease, anxiety, tension, stress, worry – all forms of fear – are caused by too much future, and
not enough presence. Guilt, regret, resentment, grievances, sadness, bitterness, and all forms
of nonforgiveness are caused by too much past, and not enough presence.” 
― Eckhart TolleThe Power of Now: A Guide to Spiritual Enlightenment
foodstyling Maria Alatalo, photographer Marjo KoivumŠki 2014

← Previous post

Next post →

2 Comments

  1. Moi,

    Olen aika kokematon kurpitsojen kanssa, mutta myski-kurpitsa tuli nyt ostettua. Mitä mieltä olet, ovatko siis hokkaido ja myski ehkä parhaita esim. makeaan kurpitsapiirakkaan? Siihen myskini nyt ainakin menee ja lopun laitan huomenna pastan sekaan.

    • Maria Alatalo

      Moi!
      Hokkaido eroaa koostumukseltaan hieman Myski-kurpitsasta. Hokkaidosta tulee tiiviimpi sose, kun taas Myskin sose on hieman vetisempää, joka mielestäni sopii paremmin jauhoja sisältävään kakkuun eli silloin kakusta ei tule niin tinttaa ja kypsyy kuohkeammaksi. Hokkaido voisi sopia paremmin perinteiseen Pumpking Pie-piirakkaan, jossa piirakan täyte on kurpitsaa. Hokkaido on siitä mukava käyttää, ettei sitä tarvitse kuoria, kun taas minulla on yksi veitsikin mennyt poikki Myski-kurpitsan kanssa ähellettyäni. Hokkaidon sose sopii myös hyvin kurpitsavoihin, kun se on kiinteämpää sosettaa. Tykkään kauheasti näistä pikkukurpitsoista ja nyt niitä näyttää olevan kaupat pullollaan:-) Ja molemmista tullee aivan ihanaa keittoa ja molempia voi syödä vaikka uunissa paahdettuna.t. Maria

Vastaa