Turskaa Parmesan-juustolla

Tässäpä helppo, maukas ja suhteellisen nopea kalaruoka. Lisukkeeksi kannattaa ehdottomasti tehdä kermassa haudutettua punajuurta, jota saa erittäin edullisesti tähän aikaan vuodesta.  Jos teet punajuurilisukkeen, niin aloita sen tekeminen ensin, koska punajuuret ottavat hieman aikaa kypsyäkseen.
Annoksesta riitti hyvin kolmelle lapselle ja kahdelle aikuiselle.

600 g Turskan selkäfileitä (6 kpl)
suolaa
100 g raastettua Parmesan-juustoa
2 luomumunaa
0,5 dl luomu kuohukermaa
luomuvoita

1. Voitele uunivuoka voilla ja laita turskat siihen. Suolaa palat molemmin puolin ripottelemalla hieman suolaa niihin.
2. Raasta juusto (jos et käytä valmiiksi raastettua) ja vatkaa munat sekaan sekä kerma.
3. Annostele juusto-munamassaa jokaisen turskapalan päälle ja paista uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Punajuurilisuke
500 g punajuuria
1,5 dl luomukuohukermaa
ripaus suolaa
1 rkl luomuvoita

1. Kuori punajuuret ja pilko pieniksi kuutioiksi.
2. Sulata voi kasarissa ja lisää punajuurikuutiot.
3. Anna hautua n. 20 minuuttia ja lisää kerma ja anna kypsyä miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia. Lisää lopuksi hieman suolaa.

← Previous post

Next post →

2 Comments

  1. Sami Uusitalo

    Erinomaista kotiruokaa kohtuullisella hinnalla.

Comments are closed.