Punajuuret ovat nyt parhaimmillaan ja niistä saa aivan mahtavan makuisia lisukkeita niin kalalle kuin lihallekin. Tässä reseptissä punajuuri saa lempeän maun kermassa haudutettuna, joka sopii hyvin miedon makuiselle turskalle.

punajuuret

Annoksesta riittää noin neljälle hengelle.

6 kpl tuoreita turskan selkäfileitä (esim. Lidlistä 3 pakettia)
suolaa
0,5 dl kuohukermaa
pieni nippu tuoretta tilliä
mustapippuria
2 rkl luomu voita
1 vihreä sipulin varsi

1. Sulata voi uunivuoassa ja laita kalapalat vuokaan ja ripottele suolaa päälle molemmin puolin. Anna suolaantua sen aikaa kun kuorit ja raastat punajuuret.
2. Kaada kerma kalojen päälle, pari kierrosta mustapippuria myllystä, tillisilppu ja silputtu sipulinvarsi.
3. Laita uuniin samoihin aikoihin kun olet saanut punajuuret hautumaan ja anna olla 185 asteessa n. 25 minuuttia.

Lämmin punajuuriraaste

3-4 kpl punajuurta (n. 600 g)
1 rkl luomu voita
2 dl kuohukermaa
n. 0,5 tl suolaa

1. Kuori punajuuret ja raasta ohueksi raasteeksi.
2. Laita isohkoon paistokasariin voi sulamaan ja lisää sinne punajuuriraaste.
3. Lisää kerma ja anna hautua n. 20 minuuttia ja lisää suolaa oman maun mukaan.