Olen jo kauan halunnut tehdä kesäkurpitsaspaghettia ja nyt tuli hyvä tilaisuus, kun löysin kaupasta todella hyviä luomu kesäkurpitsoita (ulkolaisia tosin). Googlailin myös laitetta moisen spaghetin tekoon, mutta törmäsinkin jossain sivuilla oivaan vinkkiin käyttää hyväksi normaalia raastinta. Näin kesäkurpitsan kanssa tomaattisen kastikkeen, jossa ei olisi lihaa. Joten päädyin tomaatti-mantelikastikkeeseen, jossa yhdistyy mukavasti paahdettu manteli ja makua pyöristää teemaan sopien luomu kookosmaito.

Tomaatti-mantelikastike
1 dl rouhittua mantelia
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi (luomu)
1 rkl oliiviöljyä (luomu)
500 g paseerattua tomaattia (luomu)
0,5 tl kuivattua basilikaa (luomu)
0,5 tl kuivattua oreganoa (luomu)
0,5 tl Himalajan ruususuolaa (määrää voi säätää oman maun mukaan)
1 dl kookosmaitoa (luomu)

1. Laita mantelirouhe lämpöiselle pannulle paahtumaan. Älä anna palaa!
2. Lisää oliiviöljy ja silputut sipulit siinä vaiheessa, kun mantelit ovat saaneet väriä.
3. Kuullota sipulit ja lisää tomaatti ja mausteet.
4. Anna kastikkeen hautua hetki ja lisää sitten kookosmaito.
kesäkurpitsaja raastin

 

 

 

Kesäkurpitsaspaghetti

2 keskikokoista kesäkurpitsaa (luomu)
1 rkl semamiöljyä
1 rk sesaminsiemeniä
1/4 tl Himalajan ruususuolaa

kesäkurpitsan raastaminen

 

 

 

 

1. Pese kesäkurpitsat ja raasta ne pitkiksi suikaleiksi esim. raastimella. (Muutakin tekniikkaa saa käyttää)
2. Laita pannulle öljy ja sesaminsiemenet ja anna siementen paahtua hetki.
3. Lisää kesäkurpitsat ja kääntele pannulla muutama sekunti ja lisää suola ja tarjoile.