Lasten teki mieli muroja, jotain rouskuvaa ja maistuvaa maustamattoman jogurtin sekaan. Kaapissa minulla oli joulusta jääneitä  pehmeitä taateleita ja gluteenittomia tattarihiutaleita, joten päätin tehdä niistä jonkin sortin granolaa tai mysliä, ihan miten haluaa. Mysli maistui hyvin lapsille ja sitä onkin tehty jo pari kertaa.

Reseptistä tulee yksi pieni pellillinen ja annoksia noin 5-8 koosta riippuen.

4 dl tattarihiutaleita
10 pehmeää ja kivetöntä taatelia
1 dl auringonkukan siemeniä
1 rkl pellavarouhetta
1 rkl sulaa kookosöljyä
0,5 dl kookoslastuja

1. Laita taatelit monitoimikoneeseen tai blenderiin (HUOM! Jos taatelisi ovat kovin kuivia niin kannattaa liottaa niitä muutama tunti) ja jauha massaksi.
2. Lisää taatelimassan joukkoon hiutaleet, pellavarouhe ja kookosöljy ja hurauta tasaiseksi.
3. Lisää käsin sekoittaen siemenet ja kookoslastut ja levitä massa pellille leivinpaperin päälle ja anna kuivua uunissa 125 asteessa noin tunti.
Granolakuva