Niinhän siinä kävi, että tuli jouluksi hamstrattua liikaa ihanan pehmeitä ja mehukkaita kuivattuja taateleita. Niitä pitää nyt sitten hukata jos mihinkä tässä talven kuluessa. Kovin montaa en saanut kuitenkaan laitettua tähän suussasulavaan piirakkaan vaikka kuinka yritin. Taatelit kun ovat niin makeita, ettei niitä voi kovin montaa laittaa. Minulla on käynnissä myös pakastimen tyhjennysprojekti ja sieltä löytyikin rasiallinen lohkottuja ja hieman pehmitettyjä omenanpaloja. Ja mikä parasta nämä omenat on poimittu omasta omenapuusta. Piirakka on siis gluteeniton ja maidoton ja vähäsokerinen (ei ole lisätty valkoista tai kookossokeria).

Piirakka sopii noin 17 cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan.

Pohja
100 g kuorimattomia manteleita
5 kpl pehmeää taatelia
1 luomumuna
0,5 dl sulaa kookosöljyä
1 rkl Pofiberiä

1. Jauha mantelit monitoimikoneessa ja lisää taatelit ja surauta sekaisin.
2. Lisää muna, öljy ja Pofiber ja sekoita. Anna seistä hetki (voi laittaa myös jääkaappiin jähmettymään).
3. Voitele kookosöljyllä piirakkavuoka ja painele taikina siihen.

Täyte
n. 3-4 omenaa koosta riippuen
1 tl Ceylonin kanelia
1,5 dl paksua kookosmaitoa (luomu)
pari tippaa vaniljauutetta
1 luomumuna
1 tl hunajaa

1. Kuori ja lohko omenat. Huom! Voit pehmentää niitä hieman kasarissa ja lisätä kanelin niihin siinä vaiheessa.
2. Vatkaa kookosmaito ja muna sekaisin ja lisää vanilja ja hunaja.
3. Laita omenat vuokaan pohjataikinan päälle (ripottele kaneli päälle) ja kaada kookos-munaseos vuokaan.
4. Paista 175 asteessa noin 45-50 minuuttia uunista riippuen. Tarjoile jäähtyneenä.
Applepie