Uusin löytöni on Makrobioksen luomu taatelijauhe, jota saa mm. Prismasta. Taateleissa on runsaasti sokeria, mutta matala glykeeminen indeksi eli se ei nosta verensokeria niin paljon kuin normaali sokeri. Taatelissa on myös runsaasti kuitua ja antioksidantteja. Suosittelen kokeilemaan, jos tämän kaltainen makeutusaine sopii omaan ruokavalioon silloin tällöin. Jauhe sopii kaikkeen makeuttamiseen ja uskoisin sen toimivan myös leivonnassa, jota tulen kokeilemaan myöhemmin.


Toinen ihastukseni on Foodinin Bourbon vaniljauutejauhe, jota käytin näissä paahdetuissa manteleissa. Rakastan vaniljan makua ja tuoksua, ja lisäänkin sitä melkein kaikkeen makeaan leivontaan.

Manteleita ja pähkinöitä voi itse maustaa monella tapaa. Ne ovat hyvä ja terveellisempi vaihtoehto tavanomaisille jouluherkuille. Käy katsomassa myös aikaisemmin tekemäni ohje lakritsimanteleista.

Ainekset
200 g luomu kuorellisia manteleita (liota yön yli, jos mahdollista)
0,5 rkl Bourbon vaniljauutejauhetta
1 rkl vettä
0,5 dl taatelijauhetta
1/4 tl suolaa

1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
2. Jos olet liottanut manteleita, niin voit kuivata niitä pyyhkeen päällä.
3. Sekoita vesi ja jauheet ja suola.
4. Sekoita massa manteleiden kanssa kulhossa ja kaada seos pellille.
5. Anna paahtua uunissa n. 8- 10 min. Jos mantelit olivat kovin märkiä liottamisesta ennen uuniin laittoa, niin aikaa voi mennä hieman kauemminkin.
6. Ripottele kuumien manteleiden päälle vielä taateli- ja vaniljajauhetta ja anna jäähtyä.