Suolaiset muffinssit

Tiesitkö, että muffinsseja voi tehdä myös suolaisena? Ne ovat mainioita retkieväitä ja erittäin ravitsevia, varsinkin kun niissä käyttää pähkinöitä ja esim. Goji-marjoja. Tämän reseptin muffinssit ovat myös gluteenittomia ja maidottomia. Taikinassa käytetty Foodinin vähärasvainen mantelijauho on aivan huipputuote leivontaominaisuuksiltaan. Se antaa pehmeän paahteisen maun ja herkullisen ruskean värin leivonnaisiin.

Suolaiset muffinssit
6 kpl kookasta muffinssia

2 dl Foodinin vähärasvaista luomu mantelijauhoja
2 dl Foodinin luomu tattarijauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl Psylliumjauhetta
2 dl luomu kookosmaitoa
2 luomu kananmunaa
0,75 dl luomu oliiviöljyä
1 dl Foodinin Goji-marjoja
1 dl Foodinin luomu Cashewpähkinöitä, paahdettu ja suolattu
0,5 tl Himalajan ruususuolaa

1. Sekoita kuivat aineet keskenään ja rouhi pähkinät (voit jättää pähkinärouhetta hieman sivuun muffinssien päälle laitettavaksi)
2. Sekoita munat, kookosmaito ja oliiviöljy keskenään.
3. Lisää kuivat aineet nesteeseen ja sekoita tasaiseksi. Anna seistä viitisen minuuttia.
4. Annostele isoihin muffinssivuokiin ja laita pähkinärouhetta päälle.
5. Paista 225 asteessa n. 10 minuuttia.

 

 

← Previous post

Next post →

1 Comment

  1. Elisa Räsänen

    En koskaan unohda kuinka sain oikein suuria just leivottuja amerikkalaisia muffinsseja, nimeltään yrttimuffinssi, olivat aamiaiseksi, suolaisia ja jotain yrttejä, lämpöisiä just uunista otettuja ja niiden kanssa oli vatkattu persiljavoi. Oli pieni amerikkal. aamiaispaikka, jota piti yksi naishenkilö ja palvelu oli hienoa ja yksilöllistä, kaikki leipoi itse ja oli maukasta, olin silloin lentokentälle menossa Suomeen päin ja Jussi vei minut tähän paikkaan, oikein lämmin ja maukas muisto.

Comments are closed.