Lapset usein mankuvat kaupasta suklaavanukasta tai jotain muuta vastaavaa. Useimmiten jätän ostamatta, koska ainesosaluettelo kummastuttaa. Hirveät määrät sokeria tai fruktoosi-glukoosisiirappia ja lisäaineita, kun vastaavan voi ihan hyvin tehdä itsekin aika pienellä vaivalla. Tänään sainkin lasten toiveen toetutettua ja tein ihan itse jotain suklaamoussen kaltaista. Tässä resepti, jota voi ja kannattaa tuunailla oman maun mukaan. Jos kuitenkin käyttää esim. taloussuklaata tai muuta vähemmän karvasta kuin 81% tummasuklaa kannattaa jättää sokeri kokonaan pois ja ehkä suolankin.

Suklaavanukkaat

4 dl kuohukermaa
125 g tummaa suklaata (81%)
0,75 dl intiaanisokeria
hyppysellinen Himalajan vuorisuolaa

1. Lämmitä kattilassa 2 dl kermaa ja sulata siinä suklaa.
2. Lisää sokeri ja suola.
3. Anna seoksen jäähtyä.
4. Vatkaa loput kermasta vaahdoksi ja lisää varovasti suklaa-kermaseokseen.
5. Annostele tarjoilukulhoihin tai vaikkapa juomalaseihin ja laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi.
6. Annokset voi koristella esim. pähkinärouheella, suklaalastuilla, hedelmillä, marjoilla….