Monille tulee varmasti mieleen gluteenittomista kekseistä sahanpurumaiset värittömät keksit, joita ei kukaan oikeasti halua syödä. Tässä hieman erilainen versio gluteenittomista kekseistä. Vievät kielen mennessään ja näissä on aivan ihanan mehevä koostumus ja pysyvät hyvin myös koossa. Sokerikuormaa voi vähentää käyttämällä esim. Stevialla makeutettua suklaata. Näistä taisi tulla meidän lasten uusin suosikkiherkku.

suklaapalat

 

Reseptistä tulee n. 10 kpl keksejä.

2 luomu munaa
0,5 dl juoksevaa kookosöljyä
0,75 dl kookospalmusokeria
1 dl kookoshiutaleita
2,5 dl mantelijauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
100 g (sokeritonta) tummaa suklaata (min. 70%)
0,5 dl hampun siemeniä
ripaus suolaa
1/4  tl vaniljauutetta

1. Pilko suklaa pieniksi paloiksi.
2. Vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita joukkoon kookosöljy ja vatkaa joukkoon sokeri.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan suklaapalojen kera.
4. Anna jähmettyä jääkaapissa n. 30 minuuttia. Vinkki! Tee isompi satsi taikinaa ja pakasta tankoina ja paista tarpeen tullen.
5. Muotoile pellille pyöreitä keksejä (eivät hirveästi leviä uunissa) ja paista 200 asteessa n. 10 – 12 minuuuttia.