Tumma raakasuklaa ja pirskahteleva granaattiomena sopivat ihanasti yhteen. Varsin yksinkertainen herkku, joka ei voi epäonnistua. Käytin tässä reseptissä palmusokeroitua 85% raakakaakaomassaa, mutta tähän sopii myös tavallinen tummasuklaa (mielellään se tummista tummin 70%-90%). Tykkään kovasti puuhastella suklaan kanssa, joten temperoin sen. Temperointi vaikuttaa suklaan rakenteeseen niin, että makeiset jähmettyvät napsahtaviksi jo huoneenlämmössä. Se myös syventää suklaan makua. Kannattaa kokeilla, jos on aikaa.
200 g makeutettua raakakaomassaa tai tummaa suklaata
1 granaattiomena
1. Sulata suklaa vesihauteessa ja jos haluat temperoida sen niin toimi näin:
Lämmitä massa ensimmäisessä vaiheessa 48-50 asteeseen. Jäähdytä sitten nopeasti 28-29 asteeseen (esim. jääkylmän vesikulhon päällä) ja tämän jälkeen uudelleen pikainen lämmitys 30-31 asteeseen.
2. Irrota siemenet granaattiomenasta (sotkuvaroitus!) haluamallasi tyylillä ja sekoita suklaan joukkoon.
3. Annostele pieniin annosvuokiin tai suoraan leivinpaperille. Nauti jähmettyneenä.
Hannele
Granaattiomenan siementen irroitulsesta on kiva ohje kun viitsii googlata.
Hannele
Siis irroituksesta..
Mari
Nam! Noita kyllä teen jouluksi, korvaamaan kaupan normi konvehdit!
Maria Alatalo
Ehdottomasti kannattaa tehdä. Lisää reseptejä tulossa lähempänä joulua. t. Maria