Suklaagranaatit

Tumma raakasuklaa ja pirskahteleva granaattiomena sopivat ihanasti yhteen. Varsin yksinkertainen herkku, joka ei voi epäonnistua. Käytin tässä reseptissä palmusokeroitua 85% raakakaakaomassaa, mutta tähän sopii myös tavallinen tummasuklaa (mielellään se tummista tummin 70%-90%). Tykkään kovasti puuhastella suklaan kanssa, joten temperoin sen. Temperointi vaikuttaa suklaan rakenteeseen niin, että makeiset jähmettyvät napsahtaviksi jo huoneenlämmössä. Se myös syventää suklaan makua. Kannattaa kokeilla, jos on aikaa.

200 g makeutettua raakakaomassaa tai tummaa suklaata
1 granaattiomena

1. Sulata suklaa vesihauteessa ja jos haluat temperoida sen niin toimi näin:
Lämmitä massa ensimmäisessä vaiheessa 48-50 asteeseen. Jäähdytä sitten nopeasti 28-29 asteeseen (esim. jääkylmän vesikulhon päällä)  ja tämän jälkeen uudelleen pikainen lämmitys 30-31 asteeseen.
2. Irrota siemenet granaattiomenasta (sotkuvaroitus!) haluamallasi tyylillä ja sekoita suklaan joukkoon.
3. Annostele pieniin annosvuokiin tai suoraan leivinpaperille. Nauti jähmettyneenä.

← Previous post

Next post →

4 Comments

  1. Granaattiomenan siementen irroitulsesta on kiva ohje kun viitsii googlata.

  2. Nam! Noita kyllä teen jouluksi, korvaamaan kaupan normi konvehdit!

    • Maria Alatalo

      Ehdottomasti kannattaa tehdä. Lisää reseptejä tulossa lähempänä joulua. t. Maria

Comments are closed.