Suklaafudge

Tein pientä inventaariota keittiön kuiva-ainekaappiin ja löysin sieltä pussin pohjalta Foodinin 72% ruokosokerilla makeutettua raakasuklaata. Pienen tuumailun jälkeen päätin tehdä fudgea, koska se on niin äärettömän helppoa. Suklaana voi oman valintansa mukaan käyttää ihan mitä vaan, kun siinä on tarpeeksi kaakaota ja tietysti mielellään vähän sokeria. Itse pidän tummasta ja kitkerästä kaikkein eniten.
fudget2
Näitä tarvitset:

100 g tummaa suklaata tai raakasuklaamassaa
0,75 dl luomu kookosmaitoa
1 rkl luomu kookosöljyä
0,5 mantelilastuja
2 tippaa vaniljauutetta
Makeuttamatonta kaakaojauhetta koristeluun

1. Kuumenna kattilassa kookosmaito ja kookosöljy niin, että öljy sulaa maitoon.
2. Ota kattila hellalta ja lisää suklaa ja sekoita niin kauan, että se sulaa. Lisää muut aineet ja sekoita.
3. Kaada seon haluamaasi vuokaan. Itse käytin kertakäyttöistä suorakaiteen muotoista (n. 15 cm x 4 cm) vuokaa. Voit hyvin käyttää myös pieniä muffinssivuokia.
4. Anna jähmettyä jääkaapissa n. 3 tuntia tai pakastimessa 1 tunti.
5. Ripottele jähmettyneiden palojen päälle kaakaojauhetta.
fudget3

← Previous post

Next post →

2 Comments

  1. Minnak.

    Mitä noiden kookosmaidon ja öljyn tilalle vois laittaa, kun tuo kookoksen maku ei miellytä yhtään.

    • Maria Alatalo

      Hei!
      Harmi, ettei kookoksen maku miellytä sinua. Itse olen aivan hulluna kaikkeen kookokseen:-). Urtekramilla on valikoimissaan Luomu kookosöljyä, josta on poistettu kookoksen maku ja haju. En ole tuotetta kokeillut, mutta kannattaa kokeilla sopisiko se. Sitä saa isoimpien ruokakauppojen öljyhyllystä. Jos maitotuotteet eivät ole ongelma, kannattaa kookosmaito korvata karrageenittomalla kuohukermalla. Maidottomassa versiossa voisi kokeilla esim. mantelimaitoa tai kauramaitoa. Siitä vain kokeilemaan, mutta muistaen sen, että tässä reseptissä nimenomaan kookosrasva on se elementti, joka mahdollistaa massan jähmettymisen.t. Maria

Comments are closed.