Tässä ihana suussasulava kakku äidille tai muihin kevään juhliin. Mascarpone on ehdottomasti tuorejuustojen kuningatar. Piristävän mustikkatäytteen voisi todeta jopa olevan terveellistä.

Hyytymisen vuoksi kakku tarvitsee hieman ennakointia ja se voidaan hyvin valmistaa edellisenä päivänä. Makeutusaineita voi käyttää oman tunnon ja kunnon mukaan.

Pohja
75 g voita sulatettuna
1,5 dl mantelijauhoja
1 dl kookoshiutaleita
1 rkl raakakaakaojauhetta
1/4 tl jauhettua Bourbon vaniljaa
1,5 rkl Stevia+tomua (saa YesDelisä) tai
Karppisokeria tai kookospalmusokeria

1. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää niihin voi ja sekoita.
2. Leikkaa irtopohjavuoan muotoinen ympyrä leivinpaperista ja aseta vuoan pohjalle (minulla oli käytössä halkaisijaltaan 26 cm oleva vuoka).
3. Painele taikina vuoan pohjalle tasaisesti ja laita jääkaappiin.

Suklaatäyte
5 liivatelehteä
5 dl kuohukermaa (karrageenitonta)
250 g mascarponea
200 g tummaa suklaata (esim. stevialla tai
kookospalmusokerilla makeutettua)

1. Liota liivatteet kylmässä vedessä n. 5 min.
2. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa.
3. Vaahdota kerma (Huom! Jätä 1 dl sivuun liivatteita varten)
4. Lisää mascarpone ja hieman jäähtynyt sulatettu suklaa joukkoon.
5. Kuumenna 1 dl kermaa ja liuota siihen pehmenneet liivatteet (joista on vesi puristettu pois) ja sekoita vaahdon joukkoon ohuena nauhana.
6. Kaada täyte kakkuvuokaan pohjan päälle ja anna hyytyä vähintään 3 tuntia.

Mustikkatäyte
2 dl kuohukermaa (karrageenitonta)
250 g mascarponea
2 rkl mustikkajauhetta
1-2 tl Stevia+tomua tai kookospalmusokeria
(makeutus oman maun mukaan)

1. Vaahdota kerma ja lisää siihen muut aineet.
2. Levitä hyytyneen kakun päälle.

Mustikkatäytteen päälle voi vielä laittaa 2 dl kuohukermaa vaahdotettuna ja koristeeksi esim. pakastimesta löydettyjä viime kesän kotimaisia vadelmia.

www.terapiakokkausta.fi 3.5.2015, photographer Marjo KoivumŠki, Studio Apris oy, Finland, www.studioapris.fi

www.terapiakokkausta.fi 3.5.2015, photographer Marjo KoivumŠki, Studio Apris oy, Finland, www.studioapris.fi