Kehitin tämän reseptin ihan itseäni varten. Tällainen on kakku, josta voisin syödä palasen äitienpäivänä hyvillä mielin. En ole koskaan ollut mikään kermakakkujen ystävä, mutta moussemaiset kakut ovat mieleeni. Tässä kakussa pehmeä avokado-banaanimousse kruunataan kaakaojauheella (joka ei kyllä tässä kakussa ole raakakaakaota, koska en pidä sen mausta…), josta on lopputuloksena ihanan suklainen mousse. On hienoa, kun voi syödä palan kakkua ja tuntea vitamiinien imeytyvän. Ei tule makeaähkyä tai ällöoloa ja gluteenittomuus hellii vatsaa.

Raaka-aineiksi kannattaa valita luomuvaihtoehdot.
äitienpäiväkakku2016
Pohja

5 kuivattua aprikoosia liotettuna
1 dl mantelirouhetta
1 dl kookoshiutaleita
1/4 tl Bourbon vaniljaa
ripaus suolaa
0,25 dl kookosöljyä

1. Liota aprikoosit yön yli vedessä.
2. Laita monitoimikoneeseen pehmeät aprikoosit, mantelirouhe ja mausteet ja hurauta tahnaksi.
3. Lisää lopuksi juokseva kookosöljy.
4. Painele massa tiiviisti pienen (halkaisija 17 cm) irtokakkuvuoan pohjalle, joka on vuorattu leivinpaperilla. Vinkki! Kannattaa vuorata myös reunat ja leivinpaperikaistaleet saa pysymään kiinni reunoilla, kun voitelee ne ensin kookosöljyllä.
5. Laita pohja jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Aprikoositäyte
250 g kuivattuja aprikooseja
0,75 dl juoksevaa kookosöljyä

1. Liota aprikooseja muutama tunti (jos ovat kovin kuivia) ja valuta liottamisen jälkeen.
2. Soseuta sauvasekoittimella tai monitoimikoneella ja lisää kookosöljy.
3. Kaada vuokaan pohjan päälle ja laita jääkaappiin.

Suklaatäyte
1 avokado
3 banaania
2 rkl sokeroimatonta (raaka)kaakaojauhetta
0,5 tl Bourbon vaniljajauhetta
1 dl  juoksevaa kookosöljyä

1. Kuori ja poista kivi avokadosta. Pilko se monitoimikoneeseen tai blenderiin.
2. Lisää pilkotut banaanit, kaakaojauhe ja vanilja ja hienonna sileäksi.
3. Lisää kookosöljy ja sekoita hyvin.
4. Kaada massa vuokaan ja anna kakun jähmettyä jääkaapissa yön yli tai pakastimessa muutama tunti.
5. Koristele kaakaojauheella sihtaamalla sitä kakun päälle.