Koska on joulu tulossa ja perinteisesti meidän perheessä leivotaan itsenäisyyspäivänä pipareita, niin tässä terveellisempi vaihtoehto näille herkuille. Alkuperäinen resepti, josta otin mallia ainesosien suhteille on vuoden 1934 Prinsessojen Keittokirjasta, joka on Saara-mummini perintöä.

Huom! Taikinan pitää asettua kylmässä mielellään yön yli.

140 g (1,1 dl) Agave siirappia
140 g (1,5 dl) kookospalmusokeria
140 g luomuvoita
1 luomumuna
1 tl jauhettua neilikkaa
1 tl Ceylonin kanelia
0,5 rkl jauhettua pomeranssinkuorta
0,5 tl jauhettua muskottipähkinää
1 tl soodaa
n. 450 g luomu speltti alkuvehnäjauhoja

1. Mittaa kattilaan siirappi, sokeri, voi ja mausteet. Lämmitä seos niin että ainekset sekoittuvat yhteen ja mausteiden ihana aromi valtaa keittiön.
2. Sekoita jäähtyneeseen sokeri-mausteseokseen muna.
3. Yhdistä jauhoihin sooda ja vaivaa jauhot taikinaan.
4. Laita taikina hyvin peitettynä jääkaappiin yön yli.
5. Leivo taikinasta pipareita ja paista 200 asteessa n. 7-10 minuuttia koosta riippuen.
6. Koristele jäähtyneenä esim. tummalla suklaalla ja kuivatuilla hedelmillä.

www.terapiakokkausta.fi 23.11.2014 foodstyling by Maria