Tämän reseptin alkuperäinen versio on sivulla http://nourishedkitchen.com, johon tutustuin etsiessäni lisätietoa Emmer- ja Speltti-alkuvehnistä. Taikina pitää levätä yön yli eli kannattaa hieman ennakoida, koska aikoo näkkäreitä nauttia.

7 dl Täysjyvä Spelttijauhoja
1 tl Himalajan ruususuolaa
3 dl Turkkilaista jogurttia (eli lohkeavaa, täysrasvaista luonnonjogurttia)
Seuraavana päivänä:
70 g luomuvoita (taikinaan ja voiteluun)

näkkäritaikinapallonäkkäritaikina pallotnäkkäritaikina ja muotit

 

 

 

 

1. Vaivaa jauhoista, suolasta ja jogurtista yleiskoneella kulhon reunoista irtoava taikinapallo.
2. Jätä taikina huoneenlämpöön yön yli leivinliinalla peitettyyn kulhoon.
3. Ennenkuin alat tekemään taikinasta leipäsiä, vaivaa sen sekaan 50 g pehmeää voita.
4. Taikina kannattaa kuvien mukaan leikata neljään osaan, joista jokaisesta kaulii levyn, josta voi ottaa muotilla pyöreitä leipäsiä.
5. Leipäsiin tehdään haarukalla reikiä ja ne voidellaan voilla ennen uuniin menoa.
6. Paista 235 asteessa n. 10 min. uunista riippuen.
7. Tarjoile jäähtyneenä esim. mantelivoin kanssa.

 

näkkärit ja haarukkavoidellut näkkärit