Sosekeitto on mainio lounaseväs ja se valmistuu nopeasti myös iltaruuaksi arkena. Tällä kertaan kattilaan päätyi sitä mitä kaapista löytyi eli parsakaali kahden paprikan kera. Mausteita saa käyttää mielensä mukaan. Itse pidän pienestä tulisuudesta, jonka saa hyvin aikaan chilirouheella. Täyteläisen ja täyttävän keiton takaa kerma tai kuten tässä reseptissä samettisen pehmeä mascarpone-juusto.

500 g parsakaalia
2 punaista suippopaprikaa
2 rkl kuivattua ruohosipulia
n. 5 dl vettä
250 g mascarpone-juustoa
0,5 tl mustapippuria
1/4 tl chilirouhetta
2-3 tl suolaa (lisää vähitellen)

1. Mittaa vesi kattilaan ja pilko parsakaali ja paprikat kattilaan (poista kanta ja siemenet).
2. Anna kiehua n. 20 min. eli niin kauan kun kasvikset ovat pehmeitä.
3. Lisää mausteet ja mascarpone. Anna juuston sulaa.
4. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää vettä ja mausteita tarvittaessa.