Viime syksynä tein vähäsokerista puolukkahilloa, jossa hyytelöimisessä käytin Chian-siemeniä. Nyt kun näitä mansikoita saa, niin päätin kokeilla samaa mansikkahilloon. Mansikat ovat itsessään niin makeita, etten lisännyt tähän mitään muuta maukeutusainetta. Hillo ei siis säily kuten tavalliset sokeriset hillot eli kannattaa tehdä kerralla muutaman päivän tarve ja tarvittaessa pakastaa. Hillon on ihanaa esim. turkkilaisen tai kreikkalaisen maustamattoman jogurtin kanssa tai kokeille vaikka näiden gluteenittomien vohveleiden kanssa.

mansikkahillikauhassa

0,5 l mansikoita
1 dl vettä
2 rkl Chian-siemeniä

1. Laita siemenet likoamaan veteen n. 15 minuutiksi.
2. Paloittele mansikat ja laita kattilaan pieneen vesitilkkaan kuumenemaan miedolle lämmölle.
3. Kun mansikat ovat hieman pehmenneet lisää kattilaan chian-siemenhyytelö ja hurauta tasaiseksi esim. sauvasekoittimella.
4. Jos haluat hilloon sattumia, niin lisää siihen desin verran pieniksi kuutioituja mansikoita.