Sitruunajäätelö

Muutama luomusitruuna odotti vanhentumista keittiön pöydällä ja lapset toivoivat jäätelöä viikonlopun herkutteluun. Kuopus kylläkin nyrpisti nenäänsä ajatukselle sitruunajäätelöstä, mutta mieli muuttui kun pääsi sitä maistelemaan.  Taisi tokaista äidin mieliksi, että äidin jäätelöt ovat niin paljon parempia kuin kaupan jäätelöt. Ja oikeassahan poika on, sitä ei voi kieltää. Kotitekoisissa ei ole mitään ihmeellisiä raaka-aineita tai lisäaineita, vain aidot maut. Ainoa huono puoli niissä on se, että jäätelökone saa olla käytössä aika tiuhaan näin kesäaikaan.

3 kpl luomu kananmunan keltuaista
0,75 dl kookossokeria (tai karppisokeria tai puolet ja puolet)
2 dl luomu kuohukermaa
1/2 tl Bourbon vaniljajauhetta
250 g luomu Mascarponea
1 luomu sitruuna (kuori ja mehu)

1. Vatkaa keltuaiset ja kookossokeri paksupohjaisessa kattilassa.
2. Lämmitä muna-sokeriseosta hetken miedolla lämmöllä — n. 5 min, kunnes sokeri on sulanut ja lopputulos on toffeemainen ja seos höyryää. ÄLÄ KEITÄ! Jäähdytä.
3. Vatkaa kerma ja mausta vaniljalla. Pese sitruuna hyvin ja raasta sen kuori ohuesti, niin ettei mukaan tule valkoista osaa. Purista sitruunan mehu raastamisen jälkeen ja lisää mehu ja kuori kermavaahtoon.
4. Lisää mascarpone kermavaahtoon yhdessä jäähtyneen muna-sokeriseoksen kanssa.
5. Laita jäätelöpohja jääkaappiin mielellään useammaksi tunniksi.
6. Tee jäätelöksi jäätelökoneella tai annostele tikkujäätelömuotteihin ja jäädytä.

← Previous post

Next post →

2 Comments

  1. Hyvältä kuulostaa, mutta missä se sitruuna ohjeesta on? :)

Vastaa